Cecilie Hother: Jeg følger mit hjerte og min mavefornemmelse

Cecillie Hother - meget mere og andet en kendt "vejrpige"

TV-vært Cecilie Hother vil heller fortryde ting hun har gjort, end ting hun ikke har gjort. Derfor følger hun sit hjerte og sin mavefornemmelse.

”Jeg er jo lidt af en nyhedsjunkie, og jeg elsker at se TV. I mange år arbejdede jeg bag kameraet, både som fotograf, redigeringstekniker og produktionsleder. Faktisk var jeg producer på ”vejret”, før jeg blev bedt om at lave en skærmtest, og kom om på den anden side. Jeg havde dog aldrig forestillet mig at skulle være TV-vært; måske mere dokumentarfilmsinstruktør eller skuespiller. Måske jeg er endt midt imellem”.

Cecilie Hother har gået ned ad mange veje i sit liv, dog sjældent en genvej.

Bidro aflang Ledflex

Som ung studine var det psykologistudiet der trak, og hun tog sin bachelor i psykologi i Caribien. Her arbejdede hun sideløbende på et hjem for familier, hvor dagligdagen var præget af vold og incest. Det var en lærerig tid med en blanding af surfing og sjov på stranden, studie og et arbejde, der var enormt hårdt for en ung pige. ”Vi mennesker er i bund og grund det mest interessante ved livet”, fortæller Cecilie Hother.

”Jeg har altid interesseret mig enormt meget for mennesker, og synes i øvrigt klart, at mennesker er det mest spændende ved mit arbejde. Derfor elsker jeg de livsstilsprogrammer jeg har været med til at lave som fx ”En have i gave”, ”Mit Luksushus” eller ”Frihuset”. Der er så mange følelser på spil, og det er meget passionerede mennesker, der har lagt hjerteblod i forskellige ting og projekter.”

Familien som kerne

Interessen for at rejse og opleve har altid fyldt hos Cecilie. ”Den tryghed jeg har behov for, det er at vide, at mine børn og min mand er min kerne. Det er det, der betyder alt for mig. Ikke om vi bor det ene eller det andet sted. Men jeg er også enormt nysgerrig – jeg går fx sjældent samme vej hjem som jeg går ud.”

Novasel - Perskindol

Cecilie Hothers passion for at rejse deler hun heldigvis med sin mand Thomas Gregers Honoré.

Da corona ikke gjorde muligt at rejse, lånte parret en autocamper og fik nye og anderledes oplevelser med de to små børn rundt om i Danmark. ”I stedet for at se begrænsninger, så prøvede vi at se muligheder. Vi kastede os ud i det, men havde ikke tænkt på, at campingpladserne var lukkede pga. corona. Men så kørte vi ud i naturen og fandt en skov, en sø, en strand og standsede midt ud i det hele. Vores datter Ellinor elskede det; vi var så tætte. Det var dog alligevel godt at lille Aksel, som nu er 1 år, endnu ikke kunne gå. Og i år har vi booket rejse til udlandet”.

Passion for smykker

Hvis du har hørt om Gaia Jewels, så ved du måske, at det er Cecilie Hother der står bag. Hun arbejdede som ung hos en guldsmed, og afsluttede grundforløbet på Guldsmedeskolen.
”Jeg er en kreativ sjæl og smykkedesign dukker hele tiden op i mit hoved. Gaia Jewels har faktisk 10 år fødselsdag, og jeg husker første gang, jeg blev færdig med en ring. Den var vind og skæv men jeg var så stolt!”. Og Cecilie er stolt af sine smykkekollektioner. ”Her gang jeg får mine kollektioner hjem, så kniber jeg en lille tåre. Der kan gå flere dage uden jeg åbner kasserne. Det er ret stort for mig, at NU er de her. Der er jo en personlig historie bag hvert eneste smykke. Det er næsten altid min mand, der ender med at åbne kasserne for mig”.

Gaia Jewels sælges via gaia-jewels.com

Jeg har stadig ”tømmermænd”

Cecilie Hother og familien bor i et nybygget ”grønt hus” de selv har fået opført. Her er familien 80-85% selvforsynende med el fra solceller, regnvandsopsamling til vask og toilet, og isoleret for at bruge minimal varme. ”Vi ville gerne have et fremtidssikret hus og på den måde være med til at passe på vores jord”, fortæller Cecilie, der ikke har dårlig samvittighed, når haven vandes. Vandet opsamles fra det flade tag i regnvandsbeholder, der er gravet ned i jorden.
I haven kan man nemt se, der bor børn. ”Jeg er gået all in på legeplads i haven”, fortæller Cecilie. ”Hvis det stod til mig, så var der en forlystelsespark, men min mand taler lidt fornuft til mig en gang i mellem. Hvis jeg havde tiden ville jeg have en kæmpe køkkenhave. Det er jeg opvokset med. Men jeg har forsøgt at holde det på et plan, så jeg kan vedligeholde det. Der er plantet en masse bærbuske og jordbær som bunddække. Krydderurter vokser i krukker, og så der er frugttræer”.

”Nu er vi der, hvor min mand siger, at han gerne vil bygge igen, fordi vi har lært så meget. Men – spørg mig igen om ½ år, jeg er ikke helt klar endnu. Jeg har stadig lidt ”tømmermænd” efter byggeriet.

Lidt om Cecilie Hother

  • Cecilie Marina Hother Sørensen, 42 år
  • TV-vært, iværksætter og foredragsholder
  • Ægtefælle: Thomas Gregers Honoré
  • Børn: 2
  • Vinder af Vild med dans 2010
  • Cyklede for Team Rynkeby Nordsjælland til Paris 2011
  • Stifter og ejer af smykkefirmaet Gaia Jewels

LÆS OGSÅ: Mød den tidligere jægersoldat og forfatter Thomas Rathsack: “Lev for helvede”

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Jøhl – Grethe