Derfor er det sund fornuft at spise efter sæson

blandede grøntsager

Frugt og grøntsager smager bedre og af mere, når de er i sæson. Men der er faktisk mange gode grunde til at spise efter sæson. Vidste du for eksempel, at du gør noget godt for miljøet, når du vælger at købe sæsonens råvarer?

Solen er for alvor begyndt at titte frem, og det betyder også, at der er en masse nye danske råvarer i sæson – som smager skønt af dansk forår.

Bidro aflang Ledflex

Desværre glemmer mange bare at spise efter sæson, fordi de fleste råvarer i dag kan købes året rundt. Derfor kan det nogle gange være svært at gennemskue, hvad der rent faktisk er i sæson – og hvad der er importeret langvejs fra.

Derfor skal vi spise efter sæson

sæsonens grøntsager
En sæson byder på forskellige grøntsager. Det giver mening at spise efter sæson.

Her er 5 gode grunde til at fylde indkøbskurven med sæsonens frugt og grøntsager:

1. Det smager bedre

Frugt og grønt i sæson har altid mere smag end det, der ikke er sæson – fordi det er friskt og ikke kommer langvejs fra. Tænk for eksempel på nye danske kartofler og solmodne tomater. De smager bare af mere!

2. Det er bedre for miljøet

Du gør miljøet en tjeneste ved at spise de råvarer, der er i sæson. Frugt og grønt der kommer fra den anden side af kloden skal nemlig både transporteres og nedkøles, hvilket vejer tungt i det store CO2 regnskab. At spise efter sæson er derfor en simpel løsning til en mere bæredygtig hverdag.

Novasel - Perskindol

3. Det er billigere

Ofte hænger pris og kvalitet sammen, men ikke når det gælder råvarer i sæson. Det store udbud betyder nemlig, at priserne på råvarer i sæson er lave samtidig med at kvaliteten er helt i top. Så det kan kort sagt betale sig at handle ind baseret på hvilke råvarer, der er i sæson.

4. Du får en varieret kost

Husker du at spise efter sæson, vil du få en varieret kost – helt uden at tænke over det. Samtidig giver det dig mulighed for at afprøve nye råvarer og opskrifter, som du måske ikke ellers ville prøve.

5. Du får flere vitaminer

Indholdet af næringsstoffer i frugt og grønt daler lige så snart det plukkes eller hives op af jorden. Du vil derfor altid få den største mængde vitaminer og næringsstoffer ved at spise de helt friske danske råvarer.

Derfor skal vi spise efter sæson. Kilde: Too Good To Go

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Jøhl – Grethe