Emil Thorup: Træt af ting der ikke holder

Emil Thorup
Emil Thorup, fotograf: Sara Toft Jessen/Skovdal.dk – All rights reserved

Den karismatiske vært fra TV er flyttet helt ind i manges hjem med sit både moderne og tidløse design. Mød en serieiværksætter, der er træt af ting, der kun holder et par år.

Emil Thorup blev et kendt ansigt gennem forskellige værtsroller på TV, før han kastede sig ud som iværksætter. Han nyder stadig sine roller som vært, når de dukker op, men livet som TV-vært er blevet sat i perspektiv: ”Der er en kæmpe forskel på mit arbejde foran skærmen og bag en virksomhed. Som iværksætter er jeg på konstant – men det er en fornøjelse at være med hele vejen rundt”. ”Jeg har aldrig arbejdet så intenst, hårdt og så længe som nu. 90% af timer og tanker er ”interessetimer”, altså timer jeg teknisk set ikke får løn for. Det står i skærende kontrast til tiden før. Dog skærper det jo også sanserne og fintuner hjernen, jeg har aldrig været mere effektiv”.

Interessen for indretning er ikke ny for Emil Thorup: ”Min interesse for arkitektur og design kommer helt fra min barndom. Jeg har tegnet, både huse og biler (endda meget tekniske tegninger) siden jeg var 5-6 år gammel, og interessen for at skabe har holdt ved lige siden”, fortæller Emil Thorup.

Bidro aflang Ledflex

Med møbelbrandet HANDVÄRK forsøger Emil Thorup at gøre op med brug-og-smid væk kulturen: ”Godt design er noget der kan være smukt, uden at skulle iklæde sig en masse facade. Ren bauhaus, funktion dikterer formen, ingen dikkedarer. Og så skal det kunne holde. Jeg er så træt af ting, der er lavet til at holde 2-3 år, lavprisvarer eller Apple – det er desværre udbredt på alle hylderne. Og forbrugerne ænser det ikke (endnu). Jeg vil gerne gøre op med den kultur – ved at lave ting, der ikke bare holder rent fysisk, men også designmæssigt er tidløse nok til at kunne overleve en generation eller to. Det håber jeg man oplever, når man ser min møbler”.

Emil Thorup
Emil Thorup, fotograf: Sara Toft Jessen/Skovdal.dk – All rights reserved

Emil Nyløkke Thorup, (f. 5/9 1983)

  • Kendt fra diverse TV-programmer
  • Medvirkede i ”Popstars” 2003
  • Vært ved Dansk Melodi Grand Prix 2012
  • Vært på X-Factors ”Xtra-factor” 2013
  • Vært på Sexministeriet på DR3
  • Lavede Live Fødsel med Thomas Skov
  • Deltager i Vild med Dans 2018
  • Vært på TV-programmet ”Nybyggerne” 2019
  • Forfatter til bogen ”Stil med Emil”, 2012
  • Serieiværksætter, bl.a. kunstplatformen HANDCUT, indretningsvirksomheden IMMACULATE, tegnestuen ET-Hus samt møbelbrandet HANDVÄRK, der forhandles i 35 lande – herunder i egen Flagship Store i Nordhavn i København.

Læs også om Sara Lygum, der opfordrer til at gå med mavefornemmelsen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Jøhl – Grethe