Her kan der være mange penge at spare

Sådan kan du spare penge

At spare i hverdagen er blevet en nødvendighed for mange mennesker. De fleste ved, hvordan nærmest alting er blevet dyrere. Inflationen stiger og af mange grunde mærkes det i dagligdagen.

Energipriser og priser på dagligvarer er steget, så det kan måske være svært at se, hvor der kan spares, da det er de meste basale og nødvendige ting der stiger. Faktum for mange mennesker er, at det hurtigt kan koste op mod 3.000 kr. mere om måneden for en gennemsnitshusstand.

Bidro aflang Ledflex

Men du kan med fordel kigge efter selv små besparelser og sparetips. Med de høje priser på dagligdags ting, kan der være penge at spare selv ved små ændringer og justeringer.

Der er penge at spare på maden

Dagligvarer og madvarer er en udgiftspost, der er blevet meget dyrere. Men med nogle enkle sparetips kan du begrænse den ekstra udgift på madbudgettet.

Madplaner og indkøbslister lyder måske kedeligt, men er en god måde at holde styr på madbudgettet.

Novasel - Perskindol

Beregninger viser, at 247.000 spiselige fødevarer smides ud hver år. Der kan være mange penge at spare ved at forsøge at undgå madspild. Du kan se meget mere om madspild og idéer til at bruge resterne her. Her kan der være penge at spare.

Spar lidt mere på energien

Energi og stigende energipriser har fyldt meget i den offentlige debat og i budgettet hos de fleste mennesker. Du kan forsøge at holde de ekstra udgifter nede med disse justeringer og sparetips:

  • Sørg for at både opvaskemaskine og vaskemaskine fyldes op, før du sætter den i gang.
  • Undgå at bruge tørretumbleren mere end højst nødvendigt.
  • Når rumtemperaturen sænkes med én grad, kan det resultere i 5% mindre i varmeudgiften.
  • LED-pærer bruger op til 5 gange mindre strøm end en gløde- og halogenpære. Det giver god mening at bruge LED-pærer som belysning, da de også holder meget længere. Se mere om LED-belysning her.
  • Tjek om der findes en billigere el-aftale end den du allerede har.
  • Skal du skifte hårde hvidevarer, så gå efter dem med laveste energimærke. Det betaler sig i længde.
  • Er der steder i boligen hvor det trækker, er det som at fyre for fuglene. Se her lette tips til at undgå træk.

Tjek din bank og forsikring

Det er en god idé at gå forsikringen igennem 1 gang om året. Det står dig altid frit for at skifte forsikring, og du bør være opmærksom på, at regler og vilkår kan have ændre sig siden du indgik aftalen. Også din bank kan have ændret satser, og også her kan det være en god idé at kigge nærmere på om der er andre der tilbyder det samme på bedre vilkår. Her kan der være penge at spare.

Her kan der være penge at spare - f.eks. på din forsikring
Vilkår og regler kan have ændret sig i din forsikring siden du indgik aftale. Dine egne forhold kan også have ændret sig. Tag et tjek en gang i mellem.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Jøhl – Grethe