Historiske Monaco – verdens næstmindste land men mest charmerende

Monaco for velhavere

Oplev det charmerende og historiske fyrstedømme Monaco

Det lille fyrstedømme Monaco ligger perfekt placeret ud til Middelhavet og smukt omkranset af Frankrig. Monaco fylder ikke meget på landkortet med sine 208 hektarer, men det uafhængige fyrstedømme fylder på alle mulige andre måder. F.ex. antallet af super velhavere der er samlet i det lille fyrstedømme. 

Monaco er kendt for at tiltrække velhavere, berømtheder og top-sportsfolk, der tiltrækkes af Monacos attraktive skatteforhold. Men selvom Monaco er hjemsted for mange rige jetsettere, findes der stadig billigere feriemuligheder, der giver dig mulighed for at opleve den fascinerende og charmerende livsstil i de allersmukkeste omgivelser. Monte-Carlo ligger 30 km fra lufthavnen i Nice. Flyvetiden fra København til Nice er kun 2 timer og 20 min.

Bidro aflang Ledflex

Grimaldi-familien grundlagde fyrstedømmet

Tilbage i 1215 grundlagde Grimaldi-familien Monaco og etablerede et stærkt dynasti. Fyrstedømmet har gennem tiden oplevet både uro og krig. I 1793 blev landet annekteret af Frankrig, men genvandt i 1814 sin uafhængighed. Det er nu verdens næstmindste land efter Vatikanet og et af verdens mest tætbefolkede lande med sine ca. 38.000 indbyggere.

Siden 2005 har Albert 2. været fyrst af Monaco. Han overtog titlen efter sin far Rainer 3., hvis regeringstid var fra 1949 til han døde som 81-årig i 2005. Rainer 3. var gift med den amerikanske filmskuespiller Grace Kelly, med hvem han fik to døtre, Caroline og Stéphanie samt Albert 2.

Monaco

Fyrst Albert 2. er gift med fyrstinde Charlène, en tidligere sydafrikansk svømmer, og de har sammen 2 børn.

Novasel - Perskindol

Dyre begivenheder

At Monaco er stedet med mange velhavere kan bl.a. ses på de events, der finder sted i det lille fyrstedømme løbet af året. Fyrstedømmet er kendt for af afholde Formel-1, der afholdes som et gadeløb. Har du ikke tænkt dig at overvære Formel-1 racerløb, så bør du gå uden om den week-end hvor løbet afholdes. Det meste af byen vil nemlig være påvirket og det vil give en anden oplevelse af fyrstedømmet. Hvis du derimod er til Formel-1, vil det være en stor oplevelse at overvære gadeløbet.

En anden sportsbegivenhed er ”Jumping International de Monte-Carlo”. Her samles nogle af verdens bedste heste og springryttere til en storslået springkonkurrence i overdådige omgivelser i Port Hercule. I Port Hercule finder også den årlige yacht udstilling sted med overdådige luksus yachts. Du kan se de mange begivenheder og udstillinger i Monaco her.

Monaco for velhavere

Monaco og gode gåture

Du finder de dyreste og mest ekstravagante butikker og mærker i Monaco. Den dyreste luksus ligger som perler på en snor i midten af den hele i Monte-Carlo. Den bedste måde at opleve dette fascinerende sted er dog iført et par gode sneakers. Til trods for at der flere steder er meget kuperet, er det nemt at komme rundt til fods. Der er i alt 80 elevatorer og 37 rulletrapper, så man i de fleste tilfælde kan undgå de mange og stejle trapper – hvis man ønsker det.

Monaco kan opleves til fods

I den gamle bydel med betagende smukke gamle bygninger og palæer er også prinsens slot. Det er muligt at komme på rundvisning indenfor eller se gardernes vagtskifte på den eventyrlige plads. Monacos katedral og det berømte museum Oceanographic Museum og Monaco finder du også i den smukke gamle bydel.

Havnen i Monaco er fyldt med enorme luksuriøse yachter ligesom der er stilfulde og charmerende barer, caféer, restauranter og butikker overalt.

Er det tid til at slappe af skal du besøge den eksotiske have i Condamine eller Den Japanske Have i Monte-Carlo.

Monaco opleves bedst som en forlænget week-end hvor du vil have pænt med tid til at suge alle de ekstravagante indtryk til dig.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Jøhl – Grethe