Søvnproblemer: Lad disse planter hjælpe på dit indeklima

søvnproblemer er noget mange lider af

Mange mennesker oplever søvnproblemer. Søgninger efter ‘søvnmangel’ er steget 95 % på verdensplan inden for de sidste 90 dage i november 2022. Det kunne indikere en stigning i stress og ubehag. Søvnproblemer og søvnmangel giver dårlig livskvalitet, og kan opleves frustrerende over længere tid.

Kan planter hjælpe på søvnproblemer

Vi ved mange bruger planter som en del af indretningen. Derudover er planter gode for indeklimaet, og visse har ligefrem en luftrensende effekt. Nu har wellness-eksperter hos Zeal CBD et forslag til 10 af de bedste indendørs planter, der kan hjælpe med at forbedre din søvnkvalitet. Disse planter virker beroligende og kan muligvis hjælpe på dine søvnproblemer. Du får også tips til hvordan du plejer dem.

Bidro aflang Ledflex

Planter der kan afhjælpe søvnproblemer og søvnmangel

søvnproblemer er noget mange lider af
Søvnproblemer og indeklima kan nogle gange hænge sammen. Måske disse planter kan hjælpe dig til en lidt bedre søvn.

Væddeløber

Denne plante er kendt for at hjælpe med at rense luften og udsende ilt om natten, Det siges at den kan fjerne eventuelle toksiner i luften, hvilket giver dig en mere afslappende søvn. Den bedste måde at pleje en væddeløber på er ved at undgå for meget direkte sollys. Det bedste ved planten er, at den ikke kræver for meget opmærksomhed for at blomstre!

Jasmin

Jasmin er en smuk plante, også når den står soveværelset. Her vil den ikke kun se godt ud og dufte dejlig, men du vil få glæde af plantens beroligende egenskaber. Jasmin indeholder gamma-aminosmørsyre, en stressreducerende ingrediens, der kan vise sig naturligt at forbedre din søvncyklus. Den bedste måde at pleje jasmin på, er ved at holde luften kølig og cirkuleret.

Aloe Vera

Aloe vera frigiver ilt om natten. En Aloe vera plante i soveværelset kan derfor måske hjælpe dig med at døse meget hurtigere. Mere ilt i luften hjælper med at rense luften og fjerne eventuelle rester fra f.eks. rengøringsmidler. Aloe vera er også rigtig nem at passe. Den kræver at jorden tørrer ud mellem vandingerne (omkring hver 3. uge).

Novasel - Perskindol

Baldrian

Baldrianplanten har mange beroligende egenskaber såsom monoterpener og sesquiterpener, som kan resultere i en rolig og veludhvilet følelse. For at sikre planten de bedste betingelser, er det vigtigt at holde planten i fuld sol i løbet af dagen.

Lavendel

Duften af ​​lavendel hjælper med at reducere stress og angst. Planten interagerer med neurotransmitterne i hjernen der stimulerer nervesystemet og reducerer rastløshed og irritation. Lavendel er en af ​​de bedst duftende samt stressreducerende planter der hjælper med at berolige nerver og fremkalde søvn. Sørg for at give planten så meget lys som muligt.

Kamille

Kamille har beroligende egenskaber, som hjælper mod angst, hvilket resulterer i urolig søvn. Den bedste måde at pleje denne plante på er ved at sikre, at jorden er fugtig, men ikke for våd. Sørg for at vande planten en gang om ugen.

Fredslilje til søvnproblemer

Fredslilje er en populær plante der trives bedst i direkte lys og vandes regelmæssigt for den længste holdbarhed. Fredsliljer er bedst kendt for at øge luftfugtigheden i rummet med 5 %. Det er med til at gøre det lettere at trække vejret, mens du sover. En vigtig ting at bemærke ved fredsliljer er, at de er giftige for katte, hunde og mennesker, hvis de indtages. Sørg for at de står i afstand fra familiens kæledyr eller børn.

Gardenia

Gardeniaen er god til at lindre angst og rastløshed. Planten udsender friske lugte og indeholder beroligende midler, der hjælper dig med at falde i søvn hurtigere. Selvom det er en plante med de gode egenskaber, kræver den lidt mere pleje end andre planter. Det er bedst at give planten omkring 4 timers sollys hver dag med lidt eftermiddagsskygge.

Svigermors skarpe tunge (Dracaena trifasciata)

Dracaena trifasciata – også kaldet Svigermors skarpe tung – er en god mulighed for at hjælpe med at rense luften i ethvert rum i huset. Derfor kan en placering i soveværelset være svaret på en god nats søvn. Svigermors skarpe tunge kræver minimal pleje, da den foretrækker tør jord. Planten behøver altså ikke at blive vandet særlig ofte.

Efeu til søvnproblemer

En anden populær favorit er efeu. Den siges at kunne rense dit sind og være god for helbredet, da den er fantastisk til folk med allergi og astma. Denne plante siges også at være god mod skimmelsvamp, som også kan påvirke dit helbred og kvaliteten af ​​din søvn. Efeu er nem at holde, også hvis du ikke normalt har grønne fingre.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Jøhl – Grethe