Lars Elbæk: Jeg kom lidt sidelæns ind i branchen

Ejendomsmægler Lars Elbæk

Jeg er egentlig en mægler, der selv hader at flytte

Ejendomsmægler Lars Elbæk er kendt for at lukke handler, når boliger er til salg. Selv er han ikke glad for at flytte.

Jeg kom lidt sidelæns

”Jeg kom lidt sidelæns ind i ejendomsmæglerbranchen”, fortæller Lars Elbæk, der sammen med sin hustru Farnaz driver Elbæks ejendomsmægler.

Bidro aflang Ledflex

”Jeg startede med at sælge cykler, knallerter og biler som helt ung i Frederikssund. Jeg kiggede på forskellige ejendomme for at få plads til min store passion, som er biler. Specielt engelske klassiske biler. På den måde mødte jeg mange mæglere, og tænkte på et tidspunkt: Det kan jeg da gøre meget bedre.”

Ville have sin egen forretning

Som 19-årig tog Lars Elbæk en højere handelseksamen for at kunne komme i lære som ejendomsmægler. Tanken var, at når autorisationen var i hus, ville han have sin egen forretning.

”Jeg har altid haft en kæmpe passion for at være ejendomsmægler. Det er ikke så meget selve salget, men hele processen, psykologien og dialogen, som jeg synes er enorm givende.”

Novasel - Perskindol

Lars Elbæk arbejdede i en stor landsdækkende mæglerkæde, og var derefter selv med til at lave en kæde, som han efterfølgende solgte alle aktier i.

Det skulle være liebhaveri

”Jeg tænkte, at hvis jeg skulle beskæftige mig med fast ejendom igen, skulle det være liebhaveri. Jeg var lidt træt af at komme ud til folk, der bare sad og kiggede ud af vinduet eller ned i telefonen og sagde, nå, hvad sætter du det til og hvad skal du have for det. Jeg mener, hvis boligen sælger sig selv, så er der jo ikke behov for mig.”

Vi har samme passion

”Mange havde opfordret mig til at gå ”high end”, og så tænkte jeg, OK nu gør jeg det. Jeg skal ikke have nogen ansatte – det er bare min hustru og mig. På den måde jeg har også en finger med i det hele”, fortæller Lars Elbæk, der er kendt for at være en ”closer” – en der lukker handler. 

Lars Elbæk og hustru Farnaz

Farnaz er oprindelig indkøber og besidder et stort købmandsgen, fortæller Lars Elbæk om sin hustru, som han driver mæglerforretningen med. ”Det er meget givende at arbejde sammen; det er på mange måder fantastisk. Vi har jo samme passion.”

Jeg hader at flytte

Parret er en moderne sammenbragt familie, og boligen i Charlottenlund er til salg. ”Meget af det vi sælger ligger nord for København, så vi kunne godt tænke os fremadrettet at kombinere bolig og erhverv”, fortæller Lars Elbæk.

”Vi vil gerne blive i området. Vi har tre børn, der går i lokal folkeskole her. Det er her, de har deres venner og deres gang, og vi synes ikke de skal skifte skole. Egentlig er jeg en mægler, der hader at flytte. Det er derfor, jeg bor så lang tid samme sted.”

Ejendomsmægler Lars Elbæk

Fra 1-værelses til strandvejsvilla

I TV 2 programmet ”Fra 1-værelses til strandvejsvilla” har man kunne følge Lars Elbæk, der sammen med designer Rasmus Larsson afprøver et ambitiøst eksperiment. Med 1,5 mio. kr. køber de en 1-værelses lejlighed, og efter 6 handler ender de med at have penge til en strandvejsgrund.

”Optagelserne til sæson 2 er i gang, og konceptet har jeg selv fundet på. I næste sæson følger man byggeriet af huset på strandvejsgrunden, som vi endte med at købe i sidste afsnit af sæson 1. Vi har fået tegnet et rigtig lækkert hus, og det er ved at blive opført. I serien kan man følge hele processen, hvordan det er at bygge et helt nyt hus. Man følger også, at vi køber andre ejendomme og sælger dem for at få penge til at bygge strandvejsvillaen.”

Fra 1-værelses til strandvejsvilla” vises til januar 2021.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Jøhl – Grethe