Sådan får du en bedre tilstandsrapport

Sådan får du en bedre tilstandsrapport - se en lille guide

Forår siges at være sæson for boligsalg. Med boligdrømme og -salg følger også tilstandsrapporter. Sådan får du en bedre tilstandsrapport med en relativ lille indsats.

Se hvordan du hurtigt og billigt kan mindske husets skader og få en pænere tilstandsrapport.

Ryd op

Tilstandsrapporten dækker kun de områder, som den bygningssagkyndige kan komme til. Derfor er det vigtigt, at du har gjort klar gennemgang.

Bidro aflang Ledflex

Skift eller reparer vinduer

Vinduerne er et let offer for skader. Men det er ikkenødvendigvis så slemt, som det kan se ud. Er din rude punkteret, er det en god idé at få det skiftet, hvis det er muligt. Hvis man har vedligeholdt sine vinduer, kan det være nok bare at male dem endnu en gang.

Klinker og fuger

På grund af vand kan badeværelset være et udsat område, men hvis man hele tiden sørger for at vedligeholde badeværelset, er der ikke så meget at frygte. Sørg derfor for at få skiftet eventuelle knækkede klinker, så vandet ikke kan løbe igennem. Det samme gælder fugerne, der selvfølgelig også skal være tætte.

Rens tagrender

Ligger efterårets blade stadig i tagrenden, er det en god idé at få renset tagrenden. Faktisk kan det give en anmærkning i tilstandsrapporten, hvis vandet løber over.

Novasel - Perskindol

Styr på eltavlen

Eltavlen skal være korrekt opmærket med mærkater om tilhørsforhold, og tavlefronten skal være intakt.

Sådan får du en bedre tilstandsrapport

Derudover bør du være opmærksom på restlevetiden på de primære bygningsdele og få en overordnet vurdering af den fremtidige vedligeholdelse. Er der noget du ved du skal have lavet, så vent med at bestille tilstandsrapporten til du har fået arbejdet udført.

Læs også – gennemtænk renoveringen af dit hus.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Jøhl – Grethe