Oplev Dubai som en lokal

Der er mange oplevelser i Dubai - få insider-tips til at opleve Dubai som en lokal.
Få insider-tips til Dubai og få oplevelser som en lokal.

Insider-guide til Dubai: Oplev byen som en lokal

Der er et væld af måder at udforske alt det, Dubai har at byde på. Ingen kender den multikulturelle og kosmopolitiske by, som dens egne beboere. De er fantastiske til at hjælpe dig med opdage skjulte perler, opleve lokal kultur og forstå de lokale skikke og principper. Læs videre for at få de bedste lokale anbefalinger til ting, du kan lave i Dubai.

OPLEV DUBAI SOM EN LOKAL

Kultur og skikke

Hvis du ønsker at lære Dubais kultur og skikke bedre at kende, bør du besøge Sheikh Mohammed Centre for Cultural Understanding (SMCCU). På centret kan du prøve et autentisk emiratisk måltid og lære kulturarven at kende, mens du betragter det smukke tårn indefra. Sørg for at stille en masse spørgsmål!

Bidro aflang Ledflex
Sheikh Mohammed Centre for Cultural Understanding (SMCCU) er stedet hvor du kan lære om Dubais kultur og skikke.
Oplev og smag på Dubai som en lokal.

Kunst og kaligrafi

Kalligrafi er en af de vigtigste kunstformer i den arabiske verden og en af de primære udtryksformer for islamisk kreativitet. Gemt i hjertet af Alserkal finder du eL Seed studio. Det er hjemsted for kunstneren el Seeds spektakulære udstillinger og offentlige kunstprojekter, der fusionerer traditionel arabisk kalligrafi med grafittikunst. eL Seeds arbejde er udstillet flere steder i det offentlige rum, på gallerier og i institutioner. Herunder det første offentlige kunstprojekt i Dubai på Green Planet og en bestilt skulptur i den berømte Dubai Opera.

Kunst og henna

En anden kunstform, der er tro mod traditionerne i Mellemøsten, er den traditionelle henna-maling. Henna-maling har udviklet sig til et reelt fagligt håndværk. Som en af de første former for kropsudsmykning nogensinde, er henna-maling fortsat en populær skønhedsbehandling i Dubai i dag. Det spiller en vigtig rolle i mange lokale kvinders liv. Denne antikke kunstform er blevet perfektioneret af flere henna-kunstnere over hele byen, herunder Heritage for Henna og Rachna Salon. Begge er pionerer indenfor arabisk henna-design.

Guld og diamanter

Hvis du ønsker at finde en virkelig unik souvenir fra dit besøg i Dubai, kan du få speciallavet et guldvedhæng med dit navn formet i arabisk skrift. Steder som Cara Jewellers og andre butikker i Dubais glitrende guldmarkeder, Gold Souk eller Gold & Diamond Park, tilbyder rimelige priser på 18K guld og med en hurtig leveringstid. Hvis du er klar til at stille det store spørgsmål, kan du også få designet den perfekte forlovelsesring.

Novasel - Perskindol

Skræddere

Dubai er hjemsted for et væld af tøjbutikker og indkøbscentre, men hvorfor ikke få fremstillet dit eget outfit? Satwa, et af byens mest alsidige kvarterer, er hjemsted for mange af Dubais skræddere. Her er de klar til at sy din skræddersyede kjole eller jakkesæt.

Strande

Dubais kystlinje er fyldt med smukke strande, og der er ikke to, der er ens. Hver kyststrækning har sin egen personlighed. Black Palace Beach er perfekt til dig, der søger byens mest fredfyldte – og hemmelige – tilflugtssted. Denne eksklusive, offentlige strand er beliggende mellem Dubai Media City og de kongelige sommerpaladser i Al Sufouh. Stranden byder på krystalblåt vand og en udsigt over Palm Jumeirah.

Find vej til museerne i Old Dubai for at få et glimt af det travle byliv:

  • Dubai Museum er indrettet i det gamle Al Fahidi Fort, der blev bygget tilbage i 1787 som et forsvarsfort og som senere blev til et arsenal for artilleri og våben. Indgangen til museet, der vil give dig stor indsigt i Dubais historie, koster 3 AED.
  • Kaffemuseet, Coffee Museum er de forenede Emiraters første museum dedikeret til kaffe. Museet, der i øvrigt er gratis, undersøger betydningen af kaffen i Dubais historie og er et besøg værd for alle kaffeelskere.
  • Møntsamlere vil elske møntmuseet, Coin Museum som ligger i en historisk bygning, opført i 1918. Museet byder på en samling af over 470 mønter siden de tidlige islamiske kalifater.

SPIS I DUBAI

Den bedste friske fisk

Deira Waterfront Market erstattede det ikoniske Deira Fish Market i 2017, og er et af de bedste steder at købe frisk fisk i byen. Her kan du få fat i den mest friske fangst hele dagen (og tilmed prutte dig til den bedste pris). Eller gå ud til en af havnefrontens restauranter og få fisken tilberedt for så lidt som 15 AED.

Autentiske smage

Fordyb dig i Dubais autentiske smage og historier med Frying Pan Adventures, som foregår i dele af byen, som få turister kender til. Tag en spadseretur, prøv et madlavningskursus eller smag et måltid, du aldrig vil glemme. Frying Pan Adventures sørger for intime og uforglemmelige oplevelser for både lokale og turister i Dubai. Deres seneste tilbud hedder Dubai Food Tour on Wheels, hvor besøgende hopper ombord på en bus og derefter bliver kørt til fire ikoniske prøvesmagninger. Imens får de fortalt livlige historier og oplever spændende gadekunst på tværs af fire gamle kvarterer. En guide vil give indsigt i Dubais uforlignelige opståen fra en lille kystby, mens du nyder mad fra emiratiske, arabiske, indiske og iranske samfund.

Legendarisk bageri

Dubais legendariske libanesiske bageri, Al Reef Bakery er berømt for at servere nogle af de bedste manakeesh i byen. (arabisk snack af friskbagt dejbrød toppet med ost og andre lækkerier). Du kan prøve en af de lækre specialiteter for mindre end 10 AED. Prøv en med za’atar (en mellemøstlig timian- og sesambaseret pasta), krydret tomat, spinat eller smeltet ost. Uanset hvad du vælger, laves maden lige foran øjnene på dig i en brændende varm murstenovn. Uanset om du stopper ved Al Safa eller Karama-afdelingen, kan du forvente at finde autentiske madvogne. De vil med glæde lave både din morgenmad, frokost eller sene snack.

Emiratisk gæstfrihed

Mens Gahwa (arabisk kaffe) er det ultimative udtryk for emiratisk gæstfrihed, er intet så populært blandt den unge generation som den mælkeagtige og søde te, Karak Chai. Den søde drik er kogt over lavt blus og lavet af en kombination af sort te, mælk, sukker og indiske krydderier som kardemomme, nelliker, ingefær og kanel. Et godt sted at prøve en dampende kop Karak er hos Filli Tea & Café, en af de første caféer, der byder på en kop hjemmelavet karak chai. Lokalbefolkningen sværger dog til de mindre cafeterier på tværs af Satwa og Bur Dubai. Her kan du få en kop chai for kun en eller to AED.

Lokal Emirati-retter

Hvis frisk, traditionel og sund mad er, hvad du leder efter, så bør du prøve Seven Sands berømte Emirati Cooking Class. Denne unikke, kulinariske oplevelse finder sted hver tirsdag morgen fra kl. 10 til 12. Her kan du lære om lokale Emirati-retter og selv prøve at lave to af landets mest elskede retter. Efterfølgende kan du nyde dine kulinariske kreationer som en del af et tre-retters måltid, som omfatter en traditionel mezzeh-platte, hovedretter og en ægte Emirati-dessert.

Gastronomisk tradition

Weekendbrunch er blevet en særlig del af Dubais samfund og er hurtigt blevet en fast del af byens gastronomiske tradition. Med arbejdsugen, der løber fra søndag til torsdag, er fredagsmorgenerne lig med at fejre starten af weekenden. Byen byder på et stort udvalg af fredagsbrunch – fra mere intime måltider til store familieorienterede arrangementer og aktiviteter. Mens fredag typisk er dagen, hvor man nyder en brunch i Dubai, er lørdagen også en udmærket dag at spise brunch på. Hvis du ønsker inspiration og at spare penge, bør du tjekke den prisvindende Brunch-hjemmeside, Mr and Mrs Brunch ud.

Læs også om den Dalmatiske skærgård.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Jøhl – Grethe