Græskar: Kæmpegræskar efterlyses af Tivoli

kæmpegræskar udstillet i Tivoli

Tivoli efterlyser kæmpegræskar til årets Danmarksmesterskab 2022

Hvis du ligger inde med et græskar, der har vokset sig til en kæmpe, så er det måske dit græskar, der løber med titlen som Danmarks største græskar 2022. DM i kæmpegræskar finder sted for 15. gang i skolernes efterårsferie i Tivoli i København lørdag 15. oktober klokken 11:30.

Sidste år vandt Henrik Jensen fra Græsted i Nordsjælland DM i kæmpe græskar med en vægt på hele 497,6 kg. Det bliver meget spændende at se, hvad der kommer af græskar i år. Vejret har været gunstigt for netop græskar med tilpas meget regn, kulde og sol. Danmarksrekorden samt den nordiske rekord tilhører fortsat Jens Peder Skønager fra Ribe. Tilbage i 2020 dyrkede han et græskar på 970,4 kg.

Bidro aflang Ledflex

Sidste frist for tilmelding til konkurrencen er lørdag den 23. september.

Græskardyrkerne har hver især deres helt egne fif i ærmet for at frembringe de største eksemplarer. Og mon ikke der igen i år er blevet tænkt helt særlige tanker om, hvordan det kan lykkes. Tivolis chefgartner Tom Knudsen siger:

”Vi håber på, at der vil komme græskar fra hele landet, som det bør være til et Danmarksmesterskab. Det er altid en fornøjelse at se deltagerne kæmpe om dette mesterskab. Og når man samtidig har fulgt dem siden de allerførste forårsmåneder, hvor de har sået deres frø, kan man ikke andet end blive imponeret over den entusiasme og ildhu, der ligger bag resultatet i form af disse græskar.”

Novasel - Perskindol

Sådan deltager du

Hvis du har et konkurrencedygtigt kæmpegræskar, så tilmeld dig DM for kæmpegræskar på www.xlg.dk. Tilmeldingsfristen er d. 23/9, og tilmelding sker i år ved at sende en mail til il@xlg.dk med dit fulde navn, kontaktoplysninger og estimeret nuværende vægt på græskar. 

Hjælp til transport af kæmpegræskar

Tivoli yder tilskud til transport af de græskar, der kommer med i konkurrencen. Der vil dog være et begrænset antal deltagere, der kvalificerer sig til den store dag i Tivoli, og dette afhænger af størrelsen.

Tivolis pressechef Torben Plank siger:

” Det skal da ikke være nogen hemmelighed, at vi håber og tror på, at der findes et græskar på over 970,4 kg et eller andet sted i Danmark. Det vil da være helt suverænt, hvis vi kunne skrive historie igen med ny Danmarks såvel nordisk rekord. ”

Præmier

  1. 7.500 kr. + ophold på Tivoli Hotel i to nætter for fire personer + fire billetter til Tivolirevyen 2023 i Tivolis Koncertsal + fire entré, Turpas og besøg i Tivolis Akvarium + gavekort på 1.000 kr. til Tivolis restauranter + gavekort på 3.000 kr. til udstyr fra Husqvarna
  2. 5.000 kr. + fire billetter til Tivolirevyen 2023 i Tivolis Koncertsal + fire entré, Turpas og besøg i Tivolis Akvarium + gavekort på 2.000 kr. til Tivolis restauranter + gavekort på 2.000 kr. til udstyr fra Husqvarna
  3. 2.500 kr. + fire entré, Turpas og besøg i Tivolis Akvarium + gavekort på 1.000 kr. til Tivolis restauranter + gavekort på 1.000 kr. til udstyr fra Husqvarna
tivoli græskar
Tivoli efterlyser kæmpegræskar til Danmarksmesterskaberne i kæmpegræskar.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Jøhl – Grethe