Den til madpakken – Æggemuffins
Æggemuffins er den ideelle “nu-skal-vi-have-ryddet-op-i-pålæg/grøntsagsskuffen-opskrift”. Det er desuden et hit i madpakken eller som en sund snack, når sulten trænger sig på.
Opskrift på æggemuffins – nok til 6 muffins
- 6 æg
- 100 gram pålægsrester (fx skinke, spegepølse, kyllingepålæg, roastbeef)
- 200 gram grøntsager (hvad end du har i grøntsagsskuffen)
- Salt og peber
- Evt. lidt ost
- Hak grøntsager og pålæg så småt som muligt, men uden at det bliver til en paste.
- Steg halvdelen af grøntsager og pålæg på en pande – så man får variation i konsistens og smag.
- Tilsæt æg, salt, peber og ost – og pisk indtil massen har samlet sig og æggene er pisket sammen.
- Fordel æggestanden med fyldet, i muffinsformene, og bag dem mellem 10 og 15 minutter i en forvarmet ovn ved 180 grader varmluft indtil æggestanden har sat sig.
- Spis dem som en del af aftensmaden, med en grov salat eller brug dem som et sjovere alternativ i madpakken.
Det giver god mening at bruge resterne
Det giver god mening at bruge rester fra køleskabet til at lave nye sjove retter. Brug fantasien og undlad at smide mad ud. En gennemsnitsfamilie på fire personer smider ca. 60 kilo mad ud om året. Altså er der mange penge at spare i husholdningsbudgettet ved at sænke madspild.
Find flere opskrifter her og se hvor let du kan undgå madspild i hverdagen. Opskrift på æggemuffins finder du ovenfor.