Påskefrokost med opskrift på lækker lammekrone

lammekrone med tilbehør

Det traditionelle påskefrokostbord er en fast tradition hos mange familier og gode venner. Se her to spændende forslag fra Gastro By Bøgh. De vil helt sikkert imponere gæsterne til din påskefrokost.

Påskefrokost og -traditioner

Den helt klassiske påskefrokost, som ses i de fleste danske hjem, består af en buffet af lune og kolde anretninger. Naturligvis findes påskefrokosten ikke kun i ét format. Men kan have forskellige regionale forskelligheder og familietraditioner. Her findes flere forskellige fiskeanretninger. F.eks. marineret sild i alle afskygninger (karrysild, sennepssild, kryddersild), rejer, fiskefilet, laks, stenbiderrogn.

Bidro aflang Ledflex

På frokostbordet kan du selvfølgelig også finde de klassiske kødanretninger. Varm leverpostej med bacon og svampe, roastbeef, tarteletter, hønsesalat, skinkesalat, og andre lækre pålægssalater.

Og sidst, men ikke mindst, serveres der æg på påskebordet. Pocheret, røræg, spejlæg, og fyldte æg.

Alt dette serveres naturligvis med lunt rugbrød og franskbrød . OG snaps, øl og sodavand til at skylle herlighederne ned med. Og så pyntes bordet som oftest med en fin, gul dug og små påskekyllinger og fjer.

Novasel - Perskindol

Lammekrone i urte/pistacie-crust med myntesovs

Du kan imponere dine påskefrokostgæster med den lækreste og mest møre lammekrone, som man sent vil glemme. Lammet er et vigtigt og traditionsrigt symbol på påsken. Lammet symboliserer nemlig Jesu legeme – som blev ofret, ligesom lammet ofres, henover påsken.

Fordi lammekronen serveres med ryggen, er det en visuelt imponerende og elegant ret. Og den grønne farve fra urterne, pistacienødderne og myntesovsen vil imponere gæsterne. Ikke blot er det et dekorativt og fryd for øjet. Men pistacieblandingen tilføjer et sprødt udtryk til lammekødet og mynte er det perfekte match til lammet, Det giver det sidste lille pift til retten! Fuldend din påskefrokost med lækker lammekrone.

Ingrediensliste til 4 personer

Lammekrone:

 • 800g Lammekrone
 • 2 spsk olivenolie
 • 70g pistacienødder
 • 2 spsk brødkrummer, panderistet
 • 1 spsk usaltet smør, smeltet
 • 3 fed hvidløg
 • 3 tsk Dijonsennep
 • En håndfuld rosmarin

Myntesovs:

 • 2 dl frisk mynte
 • 3 spsk kogende vand
 • 2 spsk sukker
 • 2 spsk æblecidereddike

Sådan imponerer du dine gæster med den ultimative påskemiddag – Step-by-Step guide

lammekrone med tilbehør
En påskefrokost med lammekrone vil helt sikkert glæde dine gæster.

Lammekrone i sprød urte/pistacie-crust

 1. Start med at trimme og skrabe lammekødet for overskydende fedt
 2. Forvarm din ovn på 200 grader varmluft
 3. Placér lammekøllen i et smurt fad og krydre den med salt og peber
 4. Nu laves crusten: Hak pistacienødderne fint, gerne i en food processor. Put nødderne i en skål med brødkrummerne, olien, det smeltede smør, hvidløg og rosmarin og rør det sammen
 5. Smør kødet med dijonsennep og derefter bruger du dine hænder til at presse pistacie/urtemassen i et ensartet lag, fordelt over hele overfladen af
 6. Sæt lammet i ovnen i omkring 25 minutter – til kødet har en kernetemperatur på 60 grader og crusten har fået en gyldenbrun kulør.
 7. Slutteligt lader du kødet hvile i 15 minutter, før du begynder at skære det ud. Så bibeholder det så meget saft og kraft som muligt – og du ender med det møreste kød.

Myntesovs

Myntesovsen er utroligt ligetil at lave – og det er en hurtig måde at få meget smag til retten.

 1. Mynten lægges i iskold vand og tages op og hakkes fint
 2. Herefter kommes de våde ingredienser i en skål og sukker og mynte tilsættes
 3. Lad sovsen stå og trække i mindst 30. minutter inden servering.

Servér evt. med ovnbagte kartofler med rosmarin eller glaserede gulerødder.

Historien bag: Hvorfor holder vi egentlig påskefrokost i Danmark?

Påsken er en af de vigtigste kristne helligdage, som markerer Jesu korsfæstelse og opstandelse. Men mange af de traditioner, man finder i den danske fejring af påsken kommer fra andre kulturer og landes fortællinger. Påsken er også en fejring af forårets kommen, samt frugtbarheden. Det er blandt andet her påskeharen og den traditionelle æggejagt i haven, spiller ind. Det er især påskefrokosten, som hvert år samler de danske hjem. Og det er en historisk og traditionel begivenhed. Som vi allerede ved, fortæller traditionen at vi skal servere lam og æg til påskefrokosten – på baggrund af deres symbolske værdi. Også sildemaden er en historisk spise og fortæller en historie om det danske protestantiske bondesamfund.

Michelinkokkens Guldæg (Deviled eggs)

lammekrone
Æg er en fast del af et traditionelt påskebord og symboliserer frugtbarhed.

Guldæg, fyldte æg, Deviled Eggs- kært barn har mange navne. Og det fyldte æg er i særdeleshed blevet en darling på påskebordet. Æg som element på frokostbordet, er en meget symbolsk og historisk spise. Det er fordi æg symboliserer frugtbarheden, som man fejrer til påsken. Og derfor fortjener ægget at blive puttet på et piedestal og ophøjet til et luksusæg! Hermed introduceres Michelinkokkens Guldæg til dit påskefrokostbord. De fyldte æg er også helt perfekte som aperitifs, som kan serveres til andre festlige anledninger.

Ingrediensliste (8 personer)

 • 8 store æg
 • Friskpillede fjordrejer
 • Tabasco
 • Dijon-sennep (4 tsk)
 • Mayonaise (6 spsk)
 • En smule saft fra citron
 • Kaviar (alternativt stenbidderrogn)
 • Purløg eller karse
 • Paprika

Michelinkokkens Guldæg step-by-step

 1. Kog ægget i ca. 7 minutter, afkøl i koldt vand og pil derefter ægget forsigtigt
 2. Herefter skæres æggene i halve, æggeblommerne pilles forsigtigt ud og lægges i en skål
 3. Tilsæt mayonnaise, dijonsennep, et nip tabasco, salt og peber og en smule paprika til skålen med æggeblommerne og rør rundt til det bliver en cremet og ensartet masse.
 4. For at æggene skal serveres så indbydende som muligt, kan du lægge æggemassen i en sprøjtepose med stjernetylle og sprøjte det smukt og sirligt i de udhulede æg, så de får en lille top på.
 5. Pil rejerne og vend dem i lidt citronsaft
 6. Rejer og kaviar placeres nænsomt på de fyldte æg
 7. Pynt af med karse eller purløg
 8. Sæt evt. på køl – og servér for de sultne gæster!

Inviter til påskefrokost med lækker lammekrone – se opskriften ovenfor.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Jøhl – Grethe