Opskrift på Blomkålsnøddepostej af kogebogsforfatter og sundhedsekspert Yvonne Luff Gottfredsen.
Blomkålsnøddepostej til to personer for 25,75 kr.
Ingredienser:
300 gram blomkål, 4 kr
200 gram kartofler, 1,50 kr
1 gulerod, 100 gram, 1 kr
1/4 rød peberfrugt, 1,75 kr
2 fed hvidløg, 0,50 kr
1 løg 1 kr
½ æble, 1,25 kr
1 spsk. hakket persille, 2 kr
1 dl/60 g hasselnødder, 6,75 kr
2 æg, 3,5 kr
1 dl. Grøntsagsbouillon, 0,25 kr
1 dl mælk, 1 kr
Smag til med salt og peber og evt. andre af dine yndlingskrydderier
Tilbehør: 2 skiver ristet rugbrød, 1,25 kr
Sådan gør du:
Blomkålen skæres i tynde skiver. Kartoflerne skrælles og skæres i tynde skiver. Kog i cirka. 10 min. til blomkål og kartofler er møre. Hæld vandet fra og lad det dryppe af til det er tørt.
Løg og peberfrugt hakkes meget fint og gulerod og æble rives på et rivejern.
Nødder og persille hakkes groft. Mos blomkål og kartofler, og rør det sammen med æg, mælk, bouillon, løg, hvidløg, nødder, rød peberfrugt, gulerod og hakkede krydderurter. Kom farsen i en smurt form og lad det hvile i ca. 15 min. – gerne længere. Bages i en forvarmet ovn i cirka 45-50 min. ved 200 grader.
Servering:
Servér med ristet rugbrød og evt. en tallerkenbund af friske salatblade.
Postejen kan serveres varm eller kold.
Undgå madspild:
Postejen kan fryses ned i mindre portioner.
Nøddepostejer er en god måde at få brugt sine grøntsagsrester, og diverse rester fra nødde-familien og/eller fra en rest kartofler eller ris. Lad fantasien trylle videre.
Prøv opskrift på blomkålsnøddepostej eller se flere opskrifter her.