Påskekager: Prøv den nemmeste opskrift på skønne påskemuffins

påskekager

Påskekager: Når det er påske og andre højtider er det for mange et must at lave hjemmebagte lækkerier. Disse påskemuffins er et fint bud på påskekagen og børn – og voksne vil elske dem. Du bliver også glad for dem da de er nemme og hurtige at forberede og bage.

Nemme påskekager

Selve muffins-opskriften kan du bruge hele året og du vælger selv hvilken frosting og pynt der skal på. Men de smager også dejligt bare som de er.

påskemuffins som påskekager

Ingredienser til muffins:

120 g. sukker
80 g. blødt smør
2 æg
170 g. hvedemel
1 ½ tsk. bagepulver
2 tsk. vaniljesukker
1 ½ dl. mælk

Ingredienser til frosting

85 g. blødt smør
60 g. flormelis
1 tsk. vaniljesukker
120 g. flødeost
(evt. 1 tsk. fintrevet økologisk citronskal for en friskere og mindre sød smag).

Sådan gør du:

Muffins:

Ovnen tændes på 175 grader.
Blødt smør og sukker piskes sammen.
Æggene pistes i et ad gangen.
Hvedemel, bagepulver og vaniljesukker sigtes i blandingen og vendes sammen med en dejskraber.
Tilsæt mælk i blandingen og rør igen med dejskraber.

Afhængig af størrelsen på muffinsformene fordeles dejen i 10-15 forme og bages i ca. 20 min.

Hold øje med dine muffins de sidste 2-3 minutter. Stik med en kniv eller kødnål i midten af kagen. Hvis der stadig hænger dej ved, er de ikke helt færdige.

Novasel - Perskindol

Lad kagerne køle helt af inden du pynter med frosting.

Frosting:

Blødt smør, flormelis og vaniljesukker piskes godt sammen – brug en elpisker.
Flødeosten tilsættes og piskes et par minutter til din frosting er blød og luftig.
Frosting kan smøres på de afkølede muffins, eller du kan bruge en sprøjtepose og en stjernetylle for at dekorere.
Til sidst kan du pynte med påskeæg.

TIP: Dine påskemuffins kan opbevares i en lukket beholder i køleskabet i op til 3 dage.



author avatar
Jeanet Gugic

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

[yikes-mailchimp form=”1″]

Jøhl – Grethe