Kyllingerester: Brug resterne af kylling til nye dejlige retter

kyllingerester kan blive til caesarsalat

Kyllingerester: Selv om kylling smager godt, er der nogle gange, der er noget til overs. I stedet for bare at lune retten fra i går, kan du fremtrylle nye retter.

Sådan kan du bruge kyllingerester

At lave nye retter af rester fra gårsdagens kylling, kræver ikke den store indsats. Homemate giver her 5 bud på kyllingrester dagen efter.

Hønsesalat

En yndling på det kolde frokostbord, og en oplagt måde at bruge kylling du har til overs på. Du kan gå helt klassisk til værks, med smørstegte champignon, stykker af hvid asparges og bacon, eller du kan bruge, hvad du har i køleskabet. Bare rør en dressing sammen af cremefraiche, mayonnaise, dijonsennep, citronsaft, evt. lidt purløg, og smag til med salt og peber. Tilsæt så kyllingeresterne (revet i strimler) og rør det sammen med hvad end du har liggende (kun fantasien sætter grænser) og nyd den på et stykke rugbrød.

Cæsarsalat af kyllingerester

En dejlig og smagfuld salat, som tilmed er nem at gøre klar. Du skal blot skære din kylling i mundrette stykker, rive noget romainesalat i stykker og anrette det på en tallerken. En klassisk cæsar-dressing består af mayonnaise, ansjosfilet, worcestershiresauce, parmesan (eller Grana Padano), hvidløg, citron og salt/peber. Salaten anrettes med dressingen, ekstra ost og gerne lidt croutoner.

kyllingerester kan blive til caesarsalat
Kyllingerester lavet til en dejlig salat.

Bulgursalat med kylling

Du kan også rode en lækker salat sammen af bulgur, kyllingtern, cherrytomater, agurk, fetaost, oliven, rødløg i fine tern, oliven samt hakket bredbladet persille. Vend det hele i olivenolie og citron, og nyd det f.eks. som en let frokost eller på madpakke.

Novasel - Perskindol

Kylling i karry af kyllingerester

En dansk familieklassiker, som elskes af de fleste. Kyllingestykker svitses i lidt fedtstof med løg, hvidløg og karry. Vend herefter lidt mel på kyllingen og vend det hele rundt, hvorefter du tilsætter nogle dl. varm hønsebouillon, æbletern og lidt mangochutney og lader det simre i 7-10 minutter. Smag til med salt og peber og server med ris til.

Tarteletter med høns i asparges

Endnu en klassiker, som selvfølgelig skal med på listen. I en gryde smeltes smør, og sammen med mel piskes det til en smørbolle som afbages under omrøring i et par minutter. Tilsæt hønsebouillon, lidt af gangen, for at undgå klumper imens det koger ind. Samme proces gentages under kraftig omrøring med væden fra hvide asparges og mælk. Lad sovsen småsimre i 2 minutter og tilsæt så strimler af kyllingeresterne og hvide asparges. Smag til og server sovsen dampende varm i tarteletskaller.

Sådan kan du bruge kyllingrester og trylle nye retter frem til middagsbordet.

author avatar
Jeanet Gugic

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Jøhl – Grethe