Smagfuld opskrift på dansk klassisk sommerhit – se her, hvordan du laver den lækre og nemme sommerret, med dampede hvide asparges.
Asparges er en delikat og lækker grøntsag, som i den grad er værdsat i det skandinaviske køkken. Mange forbinder grøntsagen med sommer, med dens friske og ærteagtige smag. Sommer associationen med asparges skyldes, at de økologiske danske asparges er i sæson fra maj til juni måned. Herefter er det som regel udenlandske asparges fra Italien og Spanien, som vi kommer til at nyde godt af i juli og august måned.
Til den lækre og kaloriefattige sommerret, skal du bruge følgende:
Ingredienser (til 2 personer)
- 1 bakke hvide økologiske asparges
- 100-150 g pillede fjordrejer
- 1 økologisk citron
- Salt og peber
- 1 spsk smør til kogning (her kan også benyttes vegansk smør)
Hollandaise sauce
- 200 g smør
- 3 æggeblommer
- 2 spsk citronsaft
- 1 spsk hvidvinseddike
- 1 spsk vand
- 1 knsp salt og peber
Fremgangsmåde
- Start med at skyl dine hvide asparges og skræl dem herefter. Skralden er trævlet at tygge i, det er derfor vigtigt, at du får skrællet dine asparges grundt. Skær efter bunden af dem.
- Tilsat lidt salt og smør i en gryde og lad det simre. Kom nu dine asparges i gryden og kog dem i ca. 5 minutter. Efter dine asparges har kogt, afkøles de i koldt vand.
- Smelt nu smørret til din hollandaise sauce. Smørret skal smeltes ved lav varme i en gryde og derefter hæles over i et litermål og lad stå. Smørret skal blive stuetemperatur og det tager ca. 10-15 minutters tid.
- Tag en ny lille gryde og tænd på lav varme. Nu tilsættes resten af dine ingredienser til saucen og pisk det godt sammen, til det får den rigtige konsistens.
- Tilsæt din smør i gryden stille og roligt, samtidig med, at du pisker til saucen bliver cremet.
Server din lækre sommerret og velbekomme. Find andre lækre og smagfulde opskrifter her.