SÅDAN HÅNDTERER DU DIN OPPUSTELIGE SWIMMINGPOOL SIKKERT

Swimmingpool med badedyr

Oppustelige swimmingpools er en fantastisk måde at nyde solen og køle af i varmen, specielt for dig med begrænset plads eller som sætter pris på en hurtig opsætning og lav vedligeholdelse.

En ting, der er helt sikker, er, at pools ikke vedligeholder sig selv.

Bidro aflang Ledflex

Tips til dig, der skal passe poolen

Kend til det antal liter vand som din pool kan indeholde. Volumen af vandet i din pool er med til at bestemme hvor mange kemikalier, du skal tilføje til din pools volumen. Medfulgte der instruktioner til at montere filter eller påfyldning af desinfektionsmiddel? Følg producentens instruktioner. Små oppustelige børnepools (ca. 90-150 cm i diameter) kan bruges uden at tilføje behandling og bør desuden tømmes efter hvert brug.

Vælg din desinfektion til poolen

Tilføj et desinfektionsmiddel til pools, som er anbefalet af din pools producent, eller spørg om vejledning i en forhandlende butik. Mange pooldesinfektionsmidler er klorbaserede og kan indeholde en stabilisator for at forhindre sollys i at nedbryde produktet. Du kan bruge opbevaringsskur til opbevaring af desinfektionsmidler. Du kan også købe produkter for at hjælpe med at justere poolvandets pH. Hvordan ved du, hvor meget poolkemikalie du skal tilføje til dit poolvand? Onlineværktøjer såsom denne poolberegner kan hjælpe dig med at estimere specifikke kemikaliemængder baseret på din pools volumen og anbefalede niveauer.

Swimmingpool med badedyr

Beslut hvilken metode, du skal bruge til at teste dit poolvand

Dem, der skal passe poolen, kan let bruge farveteststrimler til at overvåge deres poolvandkemi. Pool-teststrimler kan hjælpe dig med at holde styr på klorniveauer (“total” og “fri” klor) og pH. Alternativt kan du foretrække at bruge et flydende testkit.1 Som nævnt ovenfor bør poolvandets frie klorniveau være i området 1 – 4 ppm og pH mellem 7,2 – 7,8.

Novasel - Perskindol

Chok din pool med jævne mellemrum

Du kan bruge enten et klorholdigt produkt eller et ikke-klor-chokoxidationsmiddel til at nedbryde kombineret klor i vandet. Chokbehandling af poolen kan også fjerne overskydende badeaffald og synlige alger. Chokbehandling bør udføres, når kombinerede klorniveauer overstiger 0,5 ppm. Chokerende hæver pooldesinfektions-middelniveauet 10 til 20 gange det målte kombinerede klorniveau. Hold alle væk fra vandet, indtil kloraflæsningen falder tilbage til 1 – 4 ppm. Du kan finde det praktisk at anvende chokbehandling til din pool natten over for at give tid til, at niveauet af klorniveauet falder.

Brug dine sanser til at overvåge din pools generelle sundhed

Selvom det er vigtigt at måle og justere poolens kemiske aflæsninger et par gange om dagen, kan et par simple sensoriske tests hjælpe dem, der passer poolen, med at måle deres pools generelle sundhed.

Visuelt: Kan du se til bunden i poolen? Vandets klarhed er ekstremt vigtig for at forhindre drukning. Hvis dit poolvand er grumset, har du måske brug for et algedræbende middel eller en vandklarer.

Berøring: Når du rører ved siderne af poolen, er overfladen så ren og ikke slimet? En slimet overflade indikerer mikrobiel vækst, hvilket kan indikere, at desinfektionsmiddelniveauet er for lavt. Tid til at teste vandet.

Lugt: En korrekt styret pool har ingen barsk kemisk lugt. En hård lugt kan indikere tilstedeværelsen af trichloramin, en irriterende form for kombineret klor.

Hør: Lyden af et fungerende filter er et godt sensorisk input omkring poolen. Det betyder, at vandet cirkuleres gennem en patron, sand eller andre filtermedier, der hjælper med at fjerne små partikler fra vandet, der kan bidrage til uklarhed og potentielt uhygiejniske forhold.

Smag: Der er ingen grund til at smage poolvand!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Jøhl – Grethe