Sådan kan du få styr på din have

vild have med træer kan kræve en rodfræsning
(sponsoreret indhold)

Sådan kan du få styr på din have

Er din have begyndt at blive lidt for vild? Synes du, det er ved at være på tide at få den rettet op?

I den her korte artikel kan du få gode råd til, hvordan du får rydde op i din have. Det kan godt være, det bliver et større projekt, men du vil opleve en stor tilfredshed, når du er færdig. Hvis du ikke ønsker selv at stå for det, kan du også betale dig fra det, så andre kommer ud og ordner haven for dig.

Bidro aflang Ledflex

Rodfræsning

Træer med store rødder kan være flotte at se på, men nogle gange bliver de en hindring. Hvis du har rødder i din græsplæne, og træet er dødt eller alligevel skal fjernes, bør du overveje rodfræsning.

Rodfræsning fjerner rødder eller stubbe, og det er et alternativ til opgravning, som mange ellers førhen har benyttet sig af. Rodfræsning er særligt fordelagtigt, hvis du skal gøre plads til ny beplantning, hvor der engang har stået et træ.

Selvom træet er væk, og der kun er en stub tilbage, kan det give dig store udfordringer, når du skal grave i jorden. Uanset om der er tale om have eller mark, vil du blive meget gladere for helt at få fjernet stubbe og rødder. Det gør jorden sundere og nemmere at arbejde med, og med rodfræsning slipper du for et enormt gravearbejde.

Novasel - Perskindol

Hvis du ikke selv vil kaste dig ud i det store arbejde, kan du også let ansætte nogen til at klare det for dig. Søg på en virksomhed eller gartner, der kan håndtere rodfræsning i dit område.

Ryd ud i buskadser

Grunden til, at din have ser rodet ud, kan være på grund af buskadser og planter, der har fået lov til at vokse for vildt. En have ser kun velholdt ud, hvis den faktisk er velholdt.

Mange planter spreder sig nemt, og ukrudt og andre planter kan nemt snige sig ind i bedene. Derfor er det bedste, du kan gøre, for at få godt styr på din have, at rydde ud i dine bede.

Du kan enten tage hånd om dine bede flere gange årligt, altså vedligeholde dem, eller du kan rydde alle dem, du ikke længere vil passe, helt væk. Det giver dig et overblik til at starte noget nyt, eller til bare at holde en helt almindelig græsplæne, som er nemmere at holde.

Sådan kan du få styr på din have…

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Jøhl – Grethe