Sådan vælger du havemøbler der passer til dig

Sådan vælger du havemøbler

Havemøbler skal der til i haven, på terrassen eller på altanen for at nyde udesæsonen med afslapning, et godt sommermåltid eller en kølig drink. Når du har besluttet dig for om du mangler en liggestol, loungemøbler eller et spisesæt, så bør du overveje hvilket havemøbelmateriale der passer bedst til dit behov.

I denne hurtige guide får du et par fordele og ulemper ved de forskellige havemøbelmaterialer så du er godt rustet til at finde de møbler der passer dig bedst.

Bidro aflang Ledflex

skema med havemøbel materialer

Havemøbler i aluminium og stål

Aluminium og stål kan bruges til fremstilling af havemøbler, men kan også være brugt i dele af et havemøbel, som f.eks. stellet i polyrattan møbler.

Rustfrit stål og galvaniseret stål kræver ikke meget vedligeholdelse, andet end en blød børste og sæbevand. Hvis der skulle komme rustpletter kan det fjernes med en børste. Vælger du at male møblet, bør du vælge en maling der er forebyggende mod rust.

Aluminium er både et stærkt materiale og et let materiale der er robust og kan modstå det omskiftelige danske vejr. Det rengøres blot med sæbevand. Vælger du at have møblerne stående ude hele året, bør du lige opmærksom på at materialet er let og kan flytte sig under blæsevejr.

Novasel - Perskindol

Møbler i polyrattan

Havemøbler i flettet polyrattan er med god grund blevet meget populære i senere år. Det er et stærkt materiale der er let at vedligeholde. Det kræver blot almindelig rengøring med sæbevand.

Møbler i bambus

Bambus havemøbler har de senere år fået et come-back. For mange vil det måske frembringe minder fra bedsteforældres udestue, men bambushavemøblerne er igen blevet populære. Bambus er et solidt materiale der ikke kræver vedligeholdelse. Du bør tage bambusmøblerne ind om vinteren og opbevare dem et sted med god ventilation.

Havemøbler i non-wood

Non-wood er plastik, men ligner træ. Det er derfor let at vedligeholde, da det rengøres i almindeligt sæbevand. I princippet kan havemøbler i non-wood stå ude hele året, men tjek med forhandleren når du køber det.

TIP
Tjek inden du køber havemøbler, at skruer og beslag er rustfrie. Det minimerer vedligeholdelsen, når de ikke ruster.

Havemøbler i forskelligt træsorter

Holder du af havemøbler i træ er teaktræ et meget robust materiale, der er yderst velegnet til havemøbler. Teaktræsmøbler har oftest en gylden farve, der med tiden bliver mere gråt. Nogle synes det er flot og andre vil gerne bevare den gyldne farve. Hvis du vil bevare den gyldne farve på dine havemøbler, kræver det en gang olie 1-2 gange om året.

Sådan vælger du havemøbler

Trykimprægneret træ, gran og fyr er også robuste materialer til havemøbler. Er træet ubehandlet, bør du give møblerne olie. Spørg din forhandler til råds omkring hvilken olie der egner sig bedst til netop de havemøbler du har besluttet dig for.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Jøhl – Grethe