Gode råd til haven i november

novemberhaven

Få de gode råd til haven i november

I november er der stadig ting du kan nå at gøre i haven inden vinteren. F.eks. kan du plante barrods planter, og husk også at gøre haveredskaberne klar til næste sæson, inden du overlader haven til vinteren.

Liv til krukkerne

Du kan give haven lidt nyt liv med stedsegrønne planter. Plant f.eks. buksbom, taks, skimmia eller andre stedsegrønne planter, der gør haven lidt grøn i vinterhalvåret. Husk at vælge frostsikre krukker når du planter til vinteren.

Bidro aflang Ledflex

Blomsterløg i november

Du kan stadig nå at lægge blomsterløg, der vil blomstre til foråret. Tjek at løget er frisk, der hvor du handler. Læs om blomsterløg her.

Du kan plante nu

November er et godt tidspunkt at plante barrodsplanter, hvis du skal have en ny hæk. Barrodsplanter er planter uden potte eller rodklump, og de findes typisk som barrods hækplanter.

Barrodsplanterne kan plantes i november, eller tidligt forår.

Novasel - Perskindol

Pas på stauderne

Visse stauder er ikke gode til frost og bør dækkes til for at komme godt igennem vinteren. Også nyplantede stauder har godt af at blive beskyttet mod frosten. Frostfølsomme stauder er bl.a. ridderspore, træpæon, lavendel, fingerbøl, løvemund og kæmpejernurt. Du kan frostbeskytte ved at bruge havens blade og lægge rundt om planten. Brug grangrene til at holde på bladene. Alternativt kan du vælge kun at dække til med grangrene.

Til større frostsarte planter kan du bruge halmmåtter.

Forbered til næste år

Har du ikke gjort det allerede, er det nu du skal pakke løse genstande og inventar væk for vinteren og stormvejr.

Sørg for at dine krukker, der ikke er frostsikre, er samlet i skuret; gerne hævet fra jorden.

Rens plæneklipper og hækklipper så de er klar til næste sæson. Giv olie til de dele der kræver det, og sæt det væk for vinteren.

Gode råd til haven i november.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Jøhl – Grethe