Planlæg køkkenhaven nu

Planlæg din køkkenhave nu og få masser af grøntsager

Drømmer du om at gå i gang med en køkkenhave, er der flere ting du skal overveje. Først skal du tænke over, hvor meget tid du vil bruge. Det spiller selvfølgelig ind på størrelsen af køkkenhaven, du beslutter dig for at have. Og hvad kunne du tænke dig den indeholder? Det er bare nogle af de overvejelser du bør gøre dig. Planlæg køkkenhaven nu.

Når du skal anlægge en køkkenhave

Køkkenhaven skal være et sjovt og spændende haveprojekt, som du gerne skal kunne overskue og have tid til hele sæsonen. Derfor bør du ikke give dig i kast med for stort et projekt. Prøv at gøre det så kompliceret som muligt. Du kan altid ændre og udvide i årene der kommer.

Bidro aflang Ledflex

Størrelsen på køkkenhaven

Selv en mindre køkkenhave kan give billige grøntsager og krydderurter. Du kan vælge at gøre det helt enkelt og starte med højbede, krukker eller altankasser. Det er klart, at en stor køkkenhave tager meget tid, så måske du bør overveje at starte med en lille køkkenhave.

Lav en skitse og en plan

Du bør lave en skitse af dit køkkenhaveprojekt. Men først skal du have en plan. Tænk over hvad du vil have i køkkenhaven, og vælg det du godt kan lide at spise og som du synes er pænt. Lad børn være med til at vælge. De synes det er sjovt at vælge, hvad der skal dyrkes, se det spire for til sidst at høste.

Du kan danne dig et overblik over haven, indretningen og køkkenhaven ved at tegne en skitse over dit projekt. Prøv at sammensætte køkkenhaven så det giver fine kombinationer i både farver og former.

Novasel - Perskindol

TIP!

Det er ikke altid det hele går efter planen. Du vil høste grøntsager og frugter der ikke er lige så flotte som i supermarkedet. Til gengæld er det din egen høst og fortjeneste, og smagen er sikkert endnu bedre.

Jorden er succeskriterium

Forudsætning for at have succes i køkkenhaven er en god jord. Du kan med fordel jordforbedre inden du anlægger køkkenhaven.

Jorden, hvor du skal dyrke, har godt af at blive løsnet og vendt for at den kan ilte. Brug en havefræser eller grav et par spadestik ned og at løsne og vende jorden. Du kan med fordel også jordforbedre med kompost.

TIP!

Når du planlægger din køkkenhave, så overvej om du er væk i længere tid i løbet af sommeren. Det er spild af kræfter, hvis du ikke kan nyde din afgrøder når de er allerbedst.

Du kan så når nattefrosten er ovre

Vent med at så indtil temperaturen er varm nok. Når temperaturen i jorden er mindst 6 grader kan du starte med de første afgrøder som f.eks. rødbeder og radiser. For andre afgrøder kræves det, at du har forkultiveret dem inden du planter dem.

Planlæg køkkenhaven nu og få glæde af hjemmedyrkede grøntsager til sommer.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Jøhl – Grethe