Tjek energiforbruget før du køber bolig

Tjek energiforbruget før du køber bolig

Når drømmen om hus og have eller ønsket om en skøn ejerlejlighed med altan skal realiseres, er købesummen udgangspunktet for udvælgelse af boligen for de fleste boligkøbere. Men det er mindst lige så vigtigt at se på udgifter til opvarmning og forbrugsudgifter. Tjek energiforbruget før du køber bolig.

For de fleste boligkøbere starter boligjagten med et besøg hos banken og kreditforeningen. Købesummen er oftest umiddelbart udgangspunkt for udvælgelsen af relevante boliger, men det er både i lejligheder og i huse/rækkehuse mindst ligeså relevant at se på den økonomi, der er i den enkelte boligs drift. Udgifter til opvarmning og forbrugsudgifter kan let svinge i størrelsesordenen 2.000 – 3.000 kr. om måneden for en villa.

Tjek energiforbruget før du køber bolig

Udgifter til opvarmning og forbrugsudgifter, herunder vand/varme og el er en væsentlig faktor i den totale boligudgift, der ofte betragtes som sekundær i udvælgelsen. For at øge fokus på netop denne udgift har det nu i flere år været lovpligtigt for sælger at fremlægge et energimærke på boligen, inden denne udbydes til salg – og senest samtidig med at den annonceres.

Bidro aflang Ledflex

Energimærket kategoriserer ejendommen ud fra den energimæssige stand, og med et bogstav fra A-G markeres det, om der er tale om en bolig, hvor energiforbruget er overensstemmende med det, man må forvente i den pågældende type ejendom, eller om der bør foretages energibesparende foranstaltninger for at nedbringe udgiften. Energimærket indeholder samtidig forslag til forbedringsarbejder, der kan nedbringe energiforbruget, og dermed give en løbende besparelse – gennem mange år.

Spar penge på energiforbedring – tjek energiforbruget før du køber bolig

Ifølge Statens Byggeforskningsinstitut kan man i gennemsnit spare 25-30% på el- og varmeregningen i almindelige danske huse. Mest sparer man ved f.eks. at udskifte vinduerne eller ved at efterisolere.

Overvejer du at sælge boligen? Se her hvordan du gør boligen salgsklar.

Novasel - Perskindol

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Jøhl – Grethe