Giv huset et forårstjek og undgå ubehagelige overraskelser

Kom skader i forkøbet med et forårstjek af huset

Foråret er en god anledning til at tjekke huset for skader, som kan være opstået i løbet af efteråret og vinteren. Vejr, vind og voldsomt nedbør kan give skader på huset. Brug de gode forårs- dage eller weekender – giv huset et forårstjek.

Jo før du får repareret en begyndende skade på dit hus, jo bedre. Vær opmærksom på, at forsikringen ikke dækker misligehold. Se her hvad du bør tjekke, inden du nyder foråret:

Bidro aflang Ledflex

Forårstjek af facaden

Fugerne i murstenene er særligt udsatte. Vinterens minusgrader kan forårsage frostspringninger, som får mørtlen til at smuldre væk. Har huset en pudset facade, bør du kigge efter revner, skjolder og løst puds, der kan dække over fugt- og frostskader.

Har huset træværksfacade, bør du kigge efter om farven har udviklet sig. Er træet lysnes, er det tegn på, at det trænger til træbeskyttelse, hvorimod det kan være tegn på svamp, hvis træet er skjoldet med mørke lag.

Tjek af soklen

Se efter revner og sprækker i soklen. Det kan være de bare kan pudses op, men det kan også være tegn på en større skade.

Novasel - Perskindol

Forårstjek af vinduer og døre

Udover at tjekke ruderne om de er punkteret, bør du se træværket efter. Du kan forsøge at stikke en skruetrækker ind i trærammen. Kan du komme mere end tre til seks millimeter ind, kan det være tegn på fugt.

Forårstjek af taget taget

En af de helt dyre poster er skader i tagkonstruktionen. Derfor er det en god idet at se taget efter – især efter vinteren. Ser du en skade eller er du i tvivl, bør du kontakte en tagtekniker, der kan vurdere omfanget.

Tjek af tagrenderne

Er tagrenderne tilstoppede, kan de medføre fugtskader på husets facade. Sørg for, at der er frit gennemløb.

Giv huset et forårstjek og undgå ærgrelser med din forsikring.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Jøhl – Grethe