Gennemtænk renoveringen af dit hus

Gennemtænk renoveringen af dit hus. Få gode råd her.

Der er god grund til grundigt at gennemtænke et renoveringsprojekt af huset – inden du går i gang.

Renovering af huset kan udspringe af forskellige behov – behovet for ændring af rumfordeling eller af nødvendighed pga. slitage. Resultatet skal i sidste ende være en værdistigning for boligen og et mere rart sted at opholde sig.

Gennemtænk renoveringen af dit hus

Stil og materialer

Overvej nøje om den påtænkte renovering er i tråd med husets oprindelig karakter, og om forandringerne øver husets værdi. Tænk over valget af materialer, og vælg materialer der matcher husets stil.

Bidro aflang Ledflex

Søg rådgivning

Hvis du skal i gang med en større renovering af boligen, er det ofte en god idé at søge rådgivning. Pengene du bruger på rådgivning, kan hurtigt blive sparet i forhold til udgifterne til eventuelle udbedringer af fejl og mangler samt ekstraudgifter som følge af dårlig planlægning og byggestyring. Det er et stort arbejde at styre en større renovering, og kan være en udfordring at nå, hvis du også skal passe et arbejde ved siden af.

Mens byggerod står på

Hvis du vælger at blive boende i huset under renoveringen, er det ekstra vigtigt, at du planlægger projektet og rækkefølgen i arbejdet, så du kan få dagligdagen til at fungere, og håndværkerne kan komme til.

Det er også vigtigt at gøre det klart for håndværkerne, inden kontrakten udfærdiges, hvis I har planer om at bo i huset under renoveringen. I kontrakten har i nemlig mulighed for at stille evt. krav om ekstra oprydning og adgang til huset på bestemte tidspunkter.

Novasel - Perskindol

Økonomi

Gør dig selv den tjeneste, at gennemtænk og planlæg byggearbejdet så præcist som muligt. Det hjælper til at kunne budgetere sikkert.

Byggetilladelse

Renovering kræver som udgangspunkt ikke byggetilladelse fra kommunen. Hvis du øger kvadratmeterne i din bolig, sætter kviste på taget eller ændrer væsentligt på facaden, bør du dog søge byggetilladelse.

Gennemtænk renoveringen af dit hus – inden du går i gang. Er du i tvivl, er det altid en god ide at forhøre sig hos Teknisk Forvaltning på kommunen.

Du kan også kigge i Bygningsreglementet for at se love og retningslinjer.

Se også Sådan gør du boligen forårsklar.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Jøhl – Grethe