Derfor skal du beskytte din telefon i solen

Undgå en overophedet telefon i sommervarmen

Sommer og varme er skønt. Men for vores elektroniske udstyr som f.eks. telefonen – som de fleste har med sig overalt – kan varmen blive for meget. Konsekvenserne for en overophedet telefon kan være både mistet data og et svækket batteri.

Beskyt din telefon i solen med disse tips:

Bidro aflang Ledflex

Pas på direkte sollys

Hvis det er muligt, bør du undgå at din telefon er i direkte sollys. Selvom du har det fint i varmen, bør du undgå at efterlade telefonen i varmen i længere perioder. Det vigtigste er at sikre, at enheden ikke opvarmes ud over dens evne til at regulere varmen. Det resulterer i en overophedet telefon.

De interne blæsere, der er inde i computere og bærbare computere, er designet til at køle enheden ned fra varme genereret fra bevægelsen af ​​komponenterne inde i computeren. Enhver ekstern varmekilde, som f.eks. solen, vil være for belastende for ventilatoren at håndtere.

Fjern coveret

Et cover er helt fint om vinteren. Det er dog bedst at fjerne det på varme sommerdage. Det fungerer som isolering, så hvis din telefon bliver varm, vil coveret holde på varmen. For at beskytte din telefon er det vigtigt at tage coveret af, så varmen hurtigere kan forsvinde.

Novasel - Perskindol

Selvom det ikke altid er praktisk at fjerne sit cover, under de fleste andre omstændigheder, er det i varmen bedst at fjerne det i et par minutter. Eller vælge en tyndere skærmbeskytter i stedet for.

Stop med at bruge din telefon, eller sæt den på flytilstand

Hvis du er på stranden og planlægger at være der i flere timer, bør du slukke din telefon eller sætte den på flytilstand. Det er unødvendigt at brænde telefonens strøm af og få den til at blive overophedet.

Det er af samme grund en god idé at være opmærksom på dine børns brug af telefonen. De er højst sandsynligt ikke opmærksomme på den skade, de kan gøre på deres enheder under lange perioder med soleksponering.

Skift dine telefonindstillinger

Hvis du vil holde din telefon kølig, er der nogle nyttige ændringer, du kan foretage i din telefons indstillinger.

For det første kan du starte med at skrue ned for din skærms lysstyrke så lavt som muligt. Dette bruger mindre af din telefons batteri og får den til at varme mindre op. Hvis din telefon automatisk slår lysstyrken til max, når du er udenfor, kan du overveje at slå dette fra.

Også ved at slukke for dine data sparer du batteri, som også er tæt forbundet med telefonens temperatur.

Pres ikke telefonen til det yderste

Der er mange ting, vi kan bruge på vores telefon, som vil varme den op. Disse ting inkluderer at spille spil, redigere videoer eller fotos eller tilslutte den for at oplade med høj hastighed – alt sammen kan varme den hurtigere op!

Hvis din telefon er varm, er det være bedst at undgå at lave den slags aktiviteter, der naturligt varmer den endnu mere op.

Lad ikke din telefon ligge i lommen

Mens din lomme kan virke som den mest praktiske plads til at placere din telefon i, vil varmen fra din krop også få telefonen til at varme mere op.

Tag din telefon ud af stramme bukser eller skjortelommer. Hvis du er på farten, er det nok bedst at lægge din telefon i tasken for at holde den længere væk fra din kropsvarme. Så undgår du en overhedet telefon.

Overophedet telefon – brug en ventilator

En god mulighed for at afkøle telefonen er at bruge en ventilator. Du skal blot placere den et sted, hvor telefonen vil nyde godt af den kølige luftstrøm. Det er en god idé, da det vil køle telefonen langsomt ned, hvilket betyder, at det er mindre sandsynligt, at der forårsages skade. Det sikrer også, at den varme, der er genereret i løbet af dagen, kan afbødes, og telefonen kan fungere som normalt.

Overvej en telefonkøler

En “telefonkøler” er knyttet til enheder der normalt benyttes af “gamere”. Det er en teknologi, der holder enheden kølig når den normalt ville være varm. Hvis overophedning af din telefon er et problem, kan du spørge i specialforretninger.

Beskyt din telefon i solen og undgå en overophedet telefon og andet elektronisk udstyr.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Jøhl – Grethe