Hunde kan også have allergi

Hunde kan også have allergi
Hunde reagerer anderledes end mennesker på allergi.

Hunde kan også have allergi – se om du kan genkende symptomerne på pollenallergi her.

Sæsonen for pollenallergi kan strække sig over mange måneder. Alle ved vist at mange mennesker er plaget af pollenallergi, men vidste du, at din hunde også kan være reagere allergisk?

Bidro aflang Ledflex

Dagens pollental udsendes af Astma-Allergi Danmark og høje pollental kan for mange mennesker resultere i allergiske reaktioner. Det kan være irriterede og røde øjne, løbene næse, irritation i luftveje og generel ubehag. Det er imidlertid ikke kun os mennesker der kan lide af pollenallergi. Også vores firbenede venner kan være generede af pollen.

Allergiske hunde reagerer på pollen

Er man ejer af en hund der er allergisk vil den ligesom os mennesker reagere på høje pollental. Det fortæller chefdyrlæge hos AniCura Hanne Friis:

I det tidlige forår som vi befinder os i lige nu, øges den samlede mængde af allergifremkaldende stoffer. Det skyldes blandt andet, at pollentallene begynder at stige. Og det er samtidig med, at hunde i højere grad eksponeres for disse, da de befinder sig mere udenfor end i vinterhalvåret. Helt konkret sker der det, at hundens immunforsvar går ind og overreagerer, når det kommer i kontakt med noget, der i princippet er ufarligt som eksempelvis pollen, siger chefdyrlæge hos AniCura Danmark Hanne Friis.

Novasel - Perskindol

Hunde kan også have allergi
Hunde reagerer anderledes end mennesker på allergi.

Hos mennesker vil symptomerne på pollenallergi ofte ligne en forkølelse, men hos hunde viser symptomerne sig noget anderledes, og det kan ifølge Hanne Friis ofte få hundeejere til at fejltolke disse:

Generende kløe og problemer med øregangs- eller hudbetændelse er de typiske symptomer for pollenallergi hos hunde. Det kan blandt andet komme til udtryk ved, at hunden kløer sig i hovedet, armhulerne eller lysken – nogle gange så voldsomt, at pelsen kan blive kradset helt af. Derudover oplever vi, at tilbagevendende problemer med øregangsbetændelse ofte viser sig at skyldes allergi, hvilket en blodprøve hurtigt kan give svar på.

Hvis din hund lider af pollenallergi

I tilfælde af at din hund er ramt af pollenallergi, handler det om at finde et niveau, hvor symptomerne bliver holdt mest muligt nede. I den forbindelse er der ifølge Hanne Friis flere forholdsregler, som hundeejere bør følge:

Det er en god idé, hvis man sørger for at holde ørene så rene som mulig. F.eks. så der ikke danner sig ørevoks, som kan resultere i øregangsbetændelse. I den forbindelse skal hundeejere være meget opmærksomme på, at det kræver et ørerensemiddel til hunde. Det kan nemlig være farligt at rense hundes øre med en vatpind. Derudover kan det være en fordel at lufte sin hund tidlig morgen og sent aften. Her er der mindre pollen i luften. Ligesom man bør sørge for at tørre poterne efter en gåtur, siger Hanne Friis og fortsætter:

Nogle hunde er meget voldsomt påvirket af pollenallergi, og her kan det være svært at holde symptomerne nede på et tåleligt niveau. Derfor er vores klare anbefaling, at man tager en snak med sin egen dyrlæge i forhold til, hvad det er, hunden reagerer på. Også hvilken behandlingsmulighed der er den rette for den enkelte hund, hvilket ofte kan være meget individuelt.

Forskellige typer allergi blandt hunde:

  • Fødevareallergi: Hunden kan have en allergisk reaktion på en bestemt fødevareingrediens eller hundefoder.
  • Miljømæssig allergi: Hunden kan have allergiske reaktioner på forskellige miljømæssige faktorer såsom pollen, støv, skimmelsvamp, græs, træer, og støvmider.
  • Loppeallergi: Hunde kan også udvikle en allergisk reaktion på loppebid, som kan føre til kløe, irritation og hudinfektioner.
  • Kontaktsensitivitet: Nogle hunde kan have en allergisk reaktion på visse kemikalier eller materialer, de kommer i kontakt med.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Jøhl – Grethe