Rejs med luksustog gennem Rocky Mountains

Rocky Mountain
Rocky Mountaineer er en helt speciel togoplevelse på 1. klasse.

Det vestlige Canada og det nordvestlige hjørne af USA er med sine snetoppede bjerge, gletsjere, brølende vandfald og unikke dyreliv en drømmedestination for naturelskere.

En rejse med det luksuriøse Rocky Mountaineer-tog er den ultimative måde at opleve dette storslåede og svært fremkommelige terræn.

Rocky Mountain
I vildmarken er det naturen der hersker.

Toget benytter spor, der blev bygget af jernbanearbejdere i 1880’erne med det formål at forbinde de udstrakte dele af den nye nation, Canada. Takket være dem kan man i dag nyde et af verdens mest uberørte bjerglandskaber gennem store panoramavinduer fra sit behagelige togsæde. Her i den øde canadiske vildmark er det naturen, der hersker, og det betaler sig at have kikkerten ved hånden. Med lidt held kan man spotte blandt andet grizzlybjørne, sortbjørne og ørne.

Bidro aflang Ledflex

Kåret blandt verdens bedste

Rocky Mountaineer er verdens største privatejede luksus-togselskab, og selskabets fire ruter igennem de canadiske Rockies er flere gange blevet kåret til at være blandt verdens bedste togrejser. For eksempel har Rocky Mountaineer indkasseret hele otte World Travel Awards for ”verdens førende rejseoplevelse med tog” og “verdens førende luksustog”.

Rocky Mountain
Bliv forkælet med gourmetmåltider og god service.

Naturoplevelser om dagen, hotelkomfort om natten

Selvom rejsen foregår midt i ødemarken, er komforten i topklasse. Undervejs sørger togets personale for ypperlig service og fortæller om naturen, der glider forbi. Alt imens det kulinariske team forkæler gæsterne med gourmetmåltider, snacks og drikkevarer. Maden ombord er et kapitel for sig med menuer tilrettelagt af internationale stjernekokke. De tryller med lokale ingredienser som vildlaks, oksekød fra Alberta, vilde svampe og bær. Hertil serveres regionens bedste vine og mikrobryg. Toget kører kun om dagen, så man ikke går glip af noget i nattemørket. Overnatningerne foregår på komfortable hoteller i byer som Vancouver, Whistler og Jasper. Her vil der være mulighed for at opleve bådestorbyliv og vilde vesten-stemning på nærmeste hold.

Rocky Mountains – Skab drømmerejsen med en tilpasset pakke

Rocky Mountaineer tilbyder i alt 45 færdigsyede pakker, der giver mulighed for at tilpasse vildmarkseventyret til personlige ønsker med udflugter i forlængelse af togrejsen, for eksempel en helikoptertur, guidede busrundture eller udforskning af området på egen hånd i lejebil. Det er også muligt at kombinere togrejsen med et luksuskrydstogt i Alaska.

Novasel - Perskindol
Rocky Mountain
Nyd udsigten og den storslåede natur.

Tre klasser – tre uforglemmelige oplevelser

Man kan vælge imellem tre forskellige klasser. På GoldLeaf-klassen foregår det meste af togrejsen ovenpå i dobbeltdækkervogne, hvor kuppelformede vinduer, der også dækker en del af taget, sikrer en optimal udsigt. Måltiderne indtages nedenunder i restauranten ved fornemt opdækkede borde – naturligvis også med udsigt til den forbipasserende natur.

Passagererne kan vælge gourmetretter fra á la carte-kortet og nyde fri bar på hele turen. Overnatningerne foregår på luksushoteller, hvor det er muligt.

SilverLeaf-klassen byder også på oversize-vinduer, et udvalg af lækre retter og gratis drikkevarer undervejs.

Endelig findes RedLeaf, som passer perfekt til dem, der ønsker en klassisk togoplevelse. Her er komfortable sæder med god benplads, og måltiderne serveres ved pladsen, så man hverken går glip af det spektakulære landskab uden for de store vinduer eller værternes fascinerende fortællinger om området.

De 4 Rocky Mountaineer-ruter

Vælg mellem fire storslåede ruter gennem det nordvestlige USA og det vestlige Canada.

Første passage til vesten

Den mest populære rute løber mellem Vancouver og Lake Louise eller Banff på det historiske Canadian Pacific-spor, der forbandt British Columbia med resten af Canada for 125 år siden. Blandt højdepunkterne er den dramatiske stigning gennem spiraltunellerne, der graver sig igennem bjergsiderne – et imponerende stykke ingeniørkunst.

Rejsen gennem skyerne

Rejs med tog gennem skyerne på denne rute fra Vancouver til Jasper, der passerer nogle af de højeste bjergtoppe i de canadiske Rockies, blandt andet det knapt 4000 meter høje Mount Robson.

Kystpassagen

Den nyeste rute i Rocky Mountaineer-familien forbinder Seattle i Washington med Vancouver og dernæst de canadiske Rocky Mountains. Den første del af sporet følger den smukke stillehavskyst og giver rig lejlighed til at indånde frisk havluft og måske få et glimt af spækhuggerne, der ofte boltrer sig ud for kysten.

Regnskov og guldfeber

Denne tredagestur går gennem et utroligt varieret landskab, fra de tempererede regnskove i British Columbia til det ørkenlignende landskab ved Fraser Canyon og prærien omkring Cariboo, hvor guldfeberen rasede i 1860’erne. Rejsen slutter i den billedskønne bjergby Jasper.

Læs mere på her.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Jøhl – Grethe