Tre råd til at holde sommerferie derhjemme

sommerferie i sommerhus

Om mindre end tre måneder starter skolernes sommerferie og herefter venter lange uger med tid til familie, ro og fordybelse. Mange danskere drager sydpå for at være garanteret sol og varme, men en ferie derhjemme byder også på et hav af muligheder, som du selv kan til – og fravælge, og som du kan blive klogere på i denne guide. 

Kom i gang med udskudte projekter    

Ferien kan bruges til mere end blot afslapning. For det genvundne overskud kan bruges til at starte på de projekter, som måske er blevet udskudt i vinterperioden grundet manglende tid og energi. Hvis økonomien er lettere trang, tilbyder Moneezy en række kviklån, som er hurtigt optagne lån, der forkorter ansøgningsprocessen og stiller penge til rådighed inden for få dage. Disse lån gør det muligt at komme hurtigt i gang med sommerens projekter, uden at det skal være på bekostning af feriens øvrige aktiviteter. For nærvær skabes, når der er tid nok, så det er derfor også vigtigt, at ferien ikke udelukkende bruges på udskudte projekter, men at du derimod finder en balancegang mellem projekterne, afslapning og oplevelser, som et lån kan skabe plads til. 

Bidro aflang Ledflex

Hold ferie fra de sociale medier 

Nøglen til afslapning er for mange at at afkoble sig fra de sociale medier i en periode. For da mange vælger at dokumentere deres ferie, kan dette give anløb til en følelse af fravær og stress, og derfor skal hjernen have ro. Denne ro er vigtig, da den konstante strøm af nyheder, mails og opdateringer på de sociale medier kan give mange udfordringer, når tiden skal bruges alene eller med familien. Hold derfor en digital pause, og brug i stedet tiden på madlavning, bøger eller at finde en ny hobby, som kan skabe et mentalt pusterum, når du trænger til at slappe af. 

Tag på små ture i landet 

Danmark byder hverken på bjerge eller azurblåt hav, men er til gengæld kendt for sine grønne markeder, friske hav og mange aktivitetsmuligheder for store og små i sommerferien. Du kan derfor med fordel bruge ferien på at udforske de afkroge af landet, som du endnu ikke er blevet oplevet. Dette vil give dig en større fornemmelse af landets mangfoldighed, da både Jylland, Fyn, Sjælland, for ikke at glemme de mange øer, byder på oplevelser for hele familien, som kan sidestilles med dem, som kan findes i udlandet. For en ferie kan bruges som et afbræk fra en til tider travl hverdag, og derfor er det op til fantasien, hvordan denne skal bruges bedst muligt.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Jøhl – Grethe