Blød og lækker bønnebrownie med kakao og dadler

bønnebrownie

Opskrift på proteinrig og lækker bønnekage med kakao og dadler – perfekt som eftermiddagssnack eller som en sund dessert. Du kan vælge at tilføje ekstra protein til din bønnekage i form af chokolade proteinpulver, eller gøre kagen lidt sødere ved at toppe med noget vaniljeskyr og friske bær.

bønnebrownie
bønnebrownie

Ingredienser

  • 125 g nødder (du kan mixe med det du har)
  • 2 æg
  • 1 stor banan
  • 200 g dadler (uden sten)
  • 50 g smør el. 50 g kokosolie
  • 1 dåse kidneybønner
  • 3 spsk. rå kakaopulver
  • 1 tsk. salt
  • 1 tsk. vaniljepulver
  • 1. tsk bagepulver
  • 100 g mørk chokolade
  • 2 spsk. chokolade proteinpulver (kan undlades)

Fremgangsmåde

  • Start med at tænd ovnen på 225 °
  • Kom alle ingredienser i en blender og blend til dejen er cremet
  • Beklæd en bageform med bagepapir og kom dejen i
  • Skru ovnen ned på 165 ° og lad brownien bage i 45-50 min
  • Tag brownien ud og smør med chokolade, nødder eller kokosmel så det smelter
  • Put brownien på køl i omkring 1-2 timer og server

Se flere nemme og lækre opskrifter her.

author avatar
Sophia Stæhr

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Jøhl – Grethe