Gammeldags fastelavnsboller fyldt med herlig marcipanremonce

Gammeldags fastelavnsboller

Boller op – boller ned – boller i min mave… Fastelavn er forbundet med traditioner og fastelavnsboller er et must. Prøv denne opskrift på dejlige gammeldags fastelavnsboller fyldt med creme og herlig marcipanremonce.

Det skal du bruge til gammeldags fastelavnsboller

Dej

  • 1 dl mælk
  • 25 g gær
  • 125 g blødt smør
  • 1 æg
  • 4 spsk. sukker
  • 350 g hvedemel
  • ½ tsk. groft salt

Vaniljecreme

  • 2 dl. mælk
  • 1 æg
  • 1 spsk. hvedemel eller majsstivelse
  • 2 spsk. sukker
  • 1 tsk. vaniljesukker

Marcipanremonce

  • sukker 75 g.
  • marcipan 75 g.
  • blødt smør 75 g.

Til pensling bruges mælk eller et sammenpisket æg.

Bidro aflang Ledflex

Sådan laver du dejlige gammeldags fastelavnsboller

Fastelavnsbolledej

  • Mælken lunes i en kasserolle til den er lillefingervarm og hældes i en skål.
  • Gæren røres ud i skålen med lun mælk og tilsæt de øvrige ingredienser.
  • Dejen slås godt sammen og overdækkes med viskestykke eller et låg.
  • Stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1 time.

Vaniljecreme

  • Æg og mælk piskes let sammen i en tykbundet gryde. Pisk sukker, mel og vaniljesukker i gryden.
  • Blandingen bringes i kog under piskning og cremen koges ved jævn varme, stadig under omrøring, i ca. 3 min.
  • Cremen hældes i en skål og dækkes med film helt nede ved cremen, så den ikke danner skind. Lad cremen køle af.

Marcipanremonce

Rør ingredienserne – smør, sukker og marcipan – sammen til en ensartet remonce.

Nu kan du lave de gammeldags fastelavnsboller…

  • Drys lidt mel på køkkenbordet. Rul dejen ud til en firkantet plade svarende til en bageplade. Skær dejpladen igennem, så der bliver 12 firkanter.
  • Fordel ca. 1 spsk. vaniljecreme og ca. 1 tsk. marcipanremonce på hver firkant.
  • Saml dejen om fyldet til små “pakker” og klem sammenføjningerne godt sammen, så fyldet ikke kan løbe ud. Form “pakkerne” til boller og stil dem med sammenføjningerne nedad på en plade med bagepapir.
  • Lad bollerne efterhæve tildækket i ca. 45 min.
  • Bollerne pensles med æg og bages i 12 min. ved 200° – traditionel ovn. Lad dem køle af på en bagerist.
Gammeldags fastelavnsboller med glasur

Når fastelavnsbollerne er afkøles kan du pynte med glasur.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Jøhl – Grethe