Kålsalat – vinterens nemme og sunde opskrift

lækker kålsalat med blandet kål

Du kan lynhurtigt lave denne lækre kålsalat fra den mest enkle opskrift. Brug den som tilbehør eller som hurtig frokost eller middagsmad.

Kål er for mange “enten eller”. Enten er man vild med de mange måder, man kan tilberede kål på. Eller også er man af den opfattelse, at kål er noget der blev serveret hos bedsteforældre og forbundet med en kedelig oplevelse. MEN mange er heldigvis ved at få øjnene op for herlighederne ved kål.

Kål er, udover stadig at være en billig fødevare, rig på mange gode vitaminer, super sund og lav på kalorier.

Opskriften er ganske enkel og du kan bruge alle slags kål. Også hvis du har noget kål til overs i køleskabet. Kål kan holde sig længe i køleskabet og forblive frisk i flere dage.

Mål og gram i denne opskrift er vejledende. Brug den som inspiration og vælg den kål du bedst kan lide om hovedingrediens.

Novasel - Perskindol

Opskrift på nem og lækker kålsalat

Ingredienser:

1/4 Hvid spidskål
1/4 Rød spidskål
1/2 Broccoli
200 g. Grønkål
1 spsk. Pinjekerner
1 spsk. Græskarkerner
1 spsk. Tranebær
2 spsk. Olivenolie eller rapsolie
Groft salt, peber, citronsaft

Fremgangsmåde:

Hak og snit kål fint. Bland det hele sammen i en skål.
Tilsæt tranebær.
Bland sammen med olie, salt, peber og frisk citronsaft.
Rist pinjekerner og eventuelt græskarkernerne på en pande (græskarkernerne gerne i lidt groft salt).
Kernerne drysses over salaten (som pynt) eller blandes i salaten.

LIDT OM DE FORSKELLIGE KÅL I DENNE KÅLSALAT

Spidskål:

Indeholder mest vand (meget får kalorier) og samtidig en kilde til kostfibre. Har et højt indhold af K-vitamin, C-vitamin, flere af B-vitaminerne samt folat.

Broccoli:

Alle tiders “superkål” på grund af det høje indehold af glucoraphanin der virker kræftforebyggende.

Grønkål:

Højt indhold af kalk og C-vitamin.

Se opskrift på nem og lækker kålsalat ovenfor.

author avatar
Jeanet Gugic

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

[yikes-mailchimp form=”1″]

Jøhl – Grethe