Kort om skadedyrsbekæmpelse

skadedyrsbekæmpelse

Dette indhold er sponsoreret

Alle kan opleve problemer med skadedyr, hvorfor det er vigtigt at vide, hvordan man skal forholde sig, når de opstår. Her får du nogle råd til, hvad du bedst kan gør, når du oplever problemer med skadedyr.

Bidro aflang Ledflex

Skadedyrsbekæmpelse – professionelt eller gør-det-selv?

Skadedyrsbekæmpelse er et emne, der optager mange danskere. Det kan være en stor udfordring at bekæmpe skaderne fra skadedyr, og det kræver ofte professionel hjælp. Men hvornår skal man kontakte en professionel, og hvornår kan man selv bekæmpe skaderne? 

Det er ikke altid let at afgøre, om man selv kan bekæmpe skaderne eller om man bør kontakte en skadedyrsbekæmper. Hvis du er i tvivl, så er det bedst at kontakte en professionel. De vil kunne vurdere situationen og give dig den bedste rådgivning. 

Hvis du har mindre problemer med skadedyr, så kan du måske selv bekæmpe dem. Der findes forskellige midler på markedet, som kan afhjælpe mindre problemer med skadedyr. Du bør dog altid læse produktvejledningen grundigt igennem før brug, så du ved præcis, hvordan det virker, og hvilke forholdsregler du skal tage. 

Hvis problemet med skadedyr er stort eller giver dig store gener, så anbefales det, at du kontakter en professionel til at løse problemet for dig. De har ofte bedre midler og mere viden om emnet, end du selv har, og de vil derfor hurtigere og mere effektivt kunne løse problemet for dig.

Hvad er de mest almindelige skadedyr i Danmark?

I Danmark er der et hav af forskellige skadedyr, men nogle af de mest almindelige er hvepse, bier, edderkopper og flåter. Hvepse og bier er især udbredt i sommerhalvåret, hvor de kan findes i haven eller på terrassen. De fleste steder vil man dog ikke have problemer med dem, da de kun kommer forbi for at samle nektar. Men det kan ske, at man støder på en hveps eller bi der er sur, og så kan det give et stik. 

Edderkopper er mere udbredt om efteråret og vinteren, da det er her de fleste af dem gør sig klar til at overvintre. De fleste edderkopper, der findes i Danmark, er dog helt uskadelige for mennesker, selvom mange har en tendens til at være bange for dem. 

Flåter kan findes året rundt i Danmark, men især om sommeren og efteråret, når temperaturen begynder at falde igen. Flåter lever af blod fra dyr og mennesker, og kan give en smitsom og alvorlig sygdom videre til os mennesker. Dette er især borrelliose, som flåter kan smitte os mennesker med.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Jøhl – Grethe