Guide: Find de rigtige gardiner

gardiner

I denne artikel guider vi dig til at finde de helt rigtige gardiner til hjemmet. Gardiner er en svær størrelse, da de findes i alverdens tekstiler samt faver og tekstur. Og det kan derfor være rigtigt svært at finde ud af, hvilke der passer til ens hjem, indretning og stil. I de seneste år er velourgardin blevet meget moderne igen, og det forstår vi skam godt – det kommer vi nærmere ind på senere i guiden. Vi gennemgår nemlig nogle af det mest populære former for gardiner samt hvad du skal være obs når du eksempelvis skal vælge et velourgardin. 

Tekstur og farve

Bidro aflang Ledflex

Noget af det første med med fordel kan tænke over er hvilken type tekstil man ønsker. Er det det et velourgardin? Hør? Bomuld? Uld? Eller nogle florlette? Alt efter hvilken type tekstil du vælger, skal du huske at det vil skabe forskellige udtryk. Et Velourgardin er tungere og vil derfor falde anderledes end eksempelvis nogle hør, da de er lettere. Det bedste råd vi kan give er at tage ud og mærk på forskellige tekstiler eller bestil en ekspert hjem. De fleste der sælger velourgardiner med mere, kører ofte ud og hjælper dig med at finde ud af, hvilke der passer til dit hjem.

Når typen af tekstil er besluttet kommer, hvad vi synes er sværest, farven på dem. Går du efter stemningen på et luksushotel, skal du eksempelvis gå efter nogle tunge velourgardiner i en mørk farve såsom flaskegrøn, navy blå eller en gylden brun. Er du derimod til noget mere let og organisk udtyk er hør et rigtig godt materiale at vælge, her kan du med fordel gå efter den naturlige farve, men det fås ofte også i lyse douche farver. 

Uanset om du vælger velourgardiner eller nogle i hør, vil du komme til at elske deres udtryk. 

Novasel - Perskindol

Hvilket skal de hænge i?

Nolge elsker at have skærmet vinduerne i alle rum, og nogle vil blot at have gardiner til pynt. I dit valg af farve, tekstil og udtryk, skal du naturligvis tænke over, hvor de skal hænge. Måske man ikke ønsker lyse gardiner af hør i soveværelset – det rum egner sig bedre til et tungt luksus velourgardin. Men husk at vi alle er forskellige og at du skal vælge lige netop dem, der fuldender det udtryk, som du gerne vil skabe i dit hjem. 

Hvor finder jeg en forhandler af velourgardiner?

Der findes rigtig mange forhandlere, og også rigtige mange gode. Vi kunne anbefale et hav gardineksperter, men vi vil lade dig være op til dig at finde dem, der hvor du føler, at du er i gode hænder. Undersøg markedet, og find ud af, hvor du finder en forhandler, der har netop dem du leder efter om det så er velourgardiner, hørgardiner eller noget helt tredje. 

Og husk det råd vi gav tidligere – det fleste forhandlere kommer gerne hjem til dig og hjælper med at måle op, og de har oftest et have ag tekstilprøver med, så du bedre kan fornemme udtrykket. 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Jøhl – Grethe