5 gode råd – sådan får du din wellness-oase på badeværelset

Tips til at indrette badeværelset som et wellness område

(sponsoreret indlæg)

Vi lever i en tid hvor utroligt mange oplever at have en stresset hverdag med mange gøremål. Jobbet skal passes, børnene hentes, maden laves og så videre. I en sådan hverdag kan man ofte have lyst til at have et fristed, et sted man bare kan gå hen og sætte tankerne og gøremålene på pause.

Bidro aflang Ledflex

At indrette dit badeværelse som en slags wellness-oase kan være en fantastisk måde at få mere ro på hverdagen. En sådan transformation tager et ellers meget praktisk rum og giver det en helt anden og større funktion. Men hvordan gør du så dette og hvad skal du have særligt fokus på? Få svaret på dette og meget mere når vi giver 5 gode råd – Sådan får du din wellness-oase på badeværelset.

Tænk minimalistisk

Første ting du bør gøre når det kommer til at indrette et wellness-orienteret badeværelse, er at få et minimalistisk mindset. Wellness handler måske mere end noget andet om ro, og er der for meget rod og uro i badeværelset, vil ingen æteriske olier kunne overdøve det.

Vær derfor kritisk over for hvad der skal være på badeværelset. Start med at gennemgå alle skuffer og skabe og overvej om ikke noget enten kan ligge i et andet rum, eller helt smides ud. Kog det hele ned til det absolut nødvendige, så bliver resten af processen meget nemmere.

Novasel - Perskindol

Skab kontinuitet

Når det kommer til at skabe ro på badeværelset, er en anden vigtig ting at du skaber kontinuitet. Dette kan lyde indviklet, men betyder bare at der skal være sammenhæng i indretningen. Ikke for mange forskellige farver og materialer. Særligt lækkert er det, hvis du sikrer at alle metaloverflader matcher hinanden. Foruden armatur i bruser og håndvask er der en masse ting du kan matche.

Et godt eksempel på dette er Reframe-serien fra Unidrain. Reframe består af ting som toiletrulleholdere, sæbehylder, håndklædestang og en masse andet. Hvad der i denne sammenhæng fungerer så godt ved serien er, at alle produkter kan vælges i 5 forskellige farver, så alle mulige elementer i dit badeværelse kan matche.

Brug genbrugsfund

En af de største farer ved at indrette et badeværelse, særligt hvis du har wellness for øje, er at det bliver for klinisk. Alt for hvide vægge og for mange bare overflader kan hurtigt virke mere som et hospital end et kurhotel. Dette bør du for alt i verden undgå.

Genbrugsfund er en sjov og effektiv måde at bringe charme og varme ind i badeværelset. Dette gælder særligt ting i træ, hvor du næsten altid vil opleve at genstanden bidrager positivt til den varme stemning. Et virkeligt populært eksempel er at bruge en gammel træstige som håndklædeholder. Sat op imod de mange plastikholdere på markedet er en sådan træstige deres diametrale modsætning, og vil give dig så meget mere ro og skønhed.

Brug de grønne fingre

Når det kommer til en wellness-oase, kan det give mening at tænke ret bogstaveligt. Er der noget der kan hjælpe med at få ro på og desuden virkelig bidrage til indretningen så er det planter. Faktisk er der meget forskning der peger på at planter og natur har en afstressende effekt på os.

Når du skal vælge planter til badeværelset, bør du udvælge planter der trives godt i det til tider ret fugtige klima. Tænk desuden også ret sanseligt. Duftende planter som eukalyptus og lignende giver virkelig ekstra meget til følelsen af wellness.

Opgrader dine småting

Når du skal indrette din wellness-oase, er det vigtigt at du både kan tænke stort og småt. Helheden påvirker detaljen, men detaljen påvirker også helheden. Har du indrettet flot, men så fyldt dit bad op med en masse grimme ting, vil det altså stadigvæk se grimt ud.

Derfor kan du nå meget langt ved at opgradere dine småting og dit nips. Pæne håndklæder er et must, men også mindre ting som pæne vatpinde og en flot tandbørste i træ hjælper utroligt meget på helhedsindtrykket. Tænk igen gerne i kontinuitet og at tingene matcher da dette virkelig bidrager til følelsen af wellness og afslapning.

Læs ovenstående 5 gode råd – sådan får du din wellness-oase på badeværelset.

LÆS OGSÅ: Hjemmets betydning har ændret sig under corona.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Jøhl – Grethe