Tænk på planeten når du køber træemballage

Tænk på planeten når du skal bruge emballage

Vi har kun én planet, og derfor er det vigtigt, at vi alle tager hånd om planeten og vores natur. Klima forandringer og global opvarmning truer nemlig livet på jorden, som vi kender det, og kun gennem ændring af vores egne vaner kan vi ændre denne kurs. Det er derfor vigtigt at finde og støtte produkter, som er miljøvenlige og bæredygtige, så planeten bibeholdes. Én måde du kan gøre dette på, er ved at vælge træemballage. Når du skal handle med emballage, så er træemballage den mest miljøvenlige løsning, som vil sikre planeten og vores miljø.

Træ er den mest miljøvenlige løsning

Emballage kommer i mange former og størrelser, og det bliver lavet af mange forskellige produkter. Den mest miljøvenlige løsning er at købe træemballage. Når du vælger dette, sikrer du nemlig emballage med miljø-kvalitet, så din emballage ikke sætter store klimafodspor. Træ hører til naturens eget kredsløb, hvor voksende træer optager CO2 og rådnede træer udleder CO2. Når træer fældes og anvendes til emballage forbliver CO2en i træet, så træ som råvare er CO2 neutralt. Efter træemballagen har levet sit liv kan det sendes til forbrænding, hvor træet kan bistå med miljøvenlig varme.

Bidro aflang Ledflex

Træ som emballage

Som emballage er træ et solidt materiale. Det er nemlig både stærkt og fleksibelt, så det kan modstå forsendelser og opbevaring. Det er også let at bearbejde, så det ikke kræver det tunge maskineri for at lave emballage af træ. Derudover er træemballage sundt for dig og dine omgivelser, da det ikke består af syntetiske materialer, men er lavet af 100% naturlige materialer.

Certificeringer sikrer din emballage

Når du køber træemballage bliver du også sikret via certificeringer. Disse certificeringer lavet til at sikre forbrugere om, at deres træ er fældet efter standarder for bæredygtig skovdrift. Det vil sige, at du for eksempel ikke risikerer at købe træemballage lavet af ulovligt fældet træ fra regnskoven. Disse certificeringsordninger er til for at stoppe ulovlig skovrydning og sikre, at al skovproduktion sker med et bæredygtig mål for øje.

Du kan derfor med god samvittighed købe træemballage og holde med certificeringerne. Dette er nemlig alt sammen komponenter i en større idé om at anvende bæredygtige materialer til at erstatte udbredte materialer. Emballage er for eksempel oftest lavet af plastik, hvilket er et syntetisk fremstillet materiale. Ved at erstatte dette med træ sikrer du både en god kvalitet for dig og dine produkter, samt en bedre fremtid for dig selv og planeten.

Novasel - Perskindol

(sponsoreret indlæg)

LÆS OGSÅ: Guide til et grønnere køkken.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Jøhl – Grethe