Vælg den rette maling til dit projekt

Vælg den rette maling til dit projekt

Der findes masser af forskellige slags maling, som kan bruges til mange forskellige ting. Du kan for eksempel få både udendørsmaling, indendørsmaling og træmaling. Når du så skal til at vælge den helt specifikke maling, du vil bruge, så skal det også hurtigt vise sig, at selv inden for hver kategori, findes der mange forskellige valgmuligheder.

Det betyder, at det kan være svært at finde den rette maling selv, men det er vigtigt. Hver slags har nemlig unikke fordele. Fordelene afhænger af det enkelte projekt.

Vælg den rette udendørsmaling

Det siger måske sig selv, at du skal have fat i en eller anden form for udendørsmaling, når du har besluttet dig for at skulle male udenfor. Spørgsmålet er bare, hvilken udendørsmaling du har brug for.

Inden du når til at give ydersiden en bestemt farve, kan du for eksempel have behov for både:

  • En grundolie
  • En primer
  • Og grundmaling

Hvis du er i tvivl om, hvad der er bedst til dit hus, så kan det være en god idé at starte med at se godt på det, du har tænkt dig at male. Derefter kan du nemlig nemmere snakke med nogen, der har forstand på det.

Ideen med udendørsmaling er i høj grad, at det holder bedre end indendørsmaling. Det er bare ikke egnet til at komme på væggene indenfor, fordi de stoffer, der bliver afgivet fra malingen, vil kræve en meget god udluftning.

Du skal også være opmærksom på, at der findes udendørsmaling, som er beregnet til forskellige ting. Der kan for eksempel være forskel på, hvilken maling du skal have afhængigt af overfladen. Derfor findes der for eksempel både:

  • Træmaling
  • Betonmaling
  • Sokkelmaling
  • Og vinduesmaling

Vælg den rette indendørsmaling

Når udendørsmaling skal kunne holde bedre end indendørsmaling ville i alt slags vejr, så kunne man måske være fristet til at tro, at det er en meget simplere sag at vælge indendørsmaling. Også her er der dog nogle store forskelle, som du vil være nødt til at tage højde for.

Du skal for eksempel være opmærksom på, at der kan være en stor forskel på, hvor godt forskellig maling holder. Det er vigtigt at vide, når du skal vælge den rette maling til hvert enkelt rum.

Når du for eksempel skal finde en god maling at bruge på badeværelset, så skal du være opmærksom på, at et badeværelse som regel vil have meget fugt i luften. Derfor er det vigtigt, at du så også vælger en maling, der ville kunne holde til den høje luftfugtighed.

Når du skal vælge en maling til bryggerset, så skal du være opmærksom på, at det ofte er et rum, som kan blive beskidt med mudder fra gummistøvlerne og dryppende regnfrakker. Derfor er det vigtigt, at du her vælger en maling, der holder til, at du tørrer væggene af i hverdagen.

Ofte vil de mere matte farver holde til mindre, mens de mere glansfulde farver holder til mere. Derfor kan du som tommelfingerregel gå efter glansnummeret, som du blandt andet finder hos Flügger Farver.

Det bedste er dog at få hjælp til valget, hvis du er i tvivl.

LÆS OGSÅ: Sådan kan du nemt skabe hyggelige rum i haven med smart belysning.

More Stories
En god nattesøvn er godt for mange ting - og derfor er et mørkelagt soveværelse godt.
Derfor er et mørkelagt soveværelse godt