Lad robotplæneklipperen køre på 100% solenergi

solcelleladestation til robotplæneklipper
Ny solcelleladestation kan forsyne en robotplæneklipper med grøn og gratis energi hele sommeren.

Ny solcelleladestation kan holde en robotplæneklipper kørende hele sommeren, med ren grøn solenergi og uden tilslutning til en stikkontakt.

Med solcelleladestationen kører robotplæneklipperen på 100% grøn og gratis energi, og man slipper samtidig for at etablere et 230V kabel / stikkontakt ud til ladestationen. Robottens ladestationen kan altså placeres væk fra bygninger med indlagt el.

Energien til robotten kommer fra solcellen og lagres i et batteri, så robotten kan køre døgnet rundt og på overskyede dage. Uden fast eltilslutning er det også nemmere at flytte ladestationen senere.

Bidro aflang Ledflex

Anlægget tilsluttes blot til robottens dockingstation, og så er den i gang.

Beskyttende carport

Nogle modeller leveres med et smart vinkelstativ, som enten kan sættes direkte på jorden, eller monteres på en væg, hvor panelet så kan fungere som en carport til robotten.

Også til professionelt brug

Det er solcellefirmaet Viva Energi A/S som over det seneste år har udviklet og testet ladestationen. ”Vi har sidste sommer haft et anlæg kørende på et 5000m2 stort område på en golfbane, hvor den holdt greenen nede kun ved hjælp af solen.”, siger direktør Lars Bjerg og fortsætter: ”Der er et stort behov hos kunder som har fjerntliggende græsarealer uden strøm i nærheden. Vores løsning kan levere grøn strøm og er meget billigere end at grave nye elkabler ned. Vi vurderer også, at den vil være interessant til private haveejere”.

Novasel - Perskindol

Prisen for et komplet system med panel, beslag, batteri og ladeboks til en villahave koster kr. 5.999,- med moms. Hvis man har noget af udstyret selv, kan selve solcelleladeboksen erhverves for kun 3.499,-

De professionelle pakker har noget kraftigere produktion og ladning og koster fra ca. 9200,- ex. moms.

Læs mere om solcelleladestationer og se modellerne her.

Du kan også læse mere om robotplæneklippere og se forskellige modeller her.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Jøhl – Grethe