Er din bolig sikret så den kan modstå indbrud?

nøgler kan forhindre indbrud

Gode råd til hvordan du sikrer dig og din bolig mod indbrud

Tyvens kritiske periode er vejen ind i huset, så det handler om, at gøre denne så lang og besværlig som muligt. Man skal gøre sit hus stærkt med stærke og sikre låse på døre og vinduer, så det kan modstå indbrud.

Nye låse hvert 10. år

nøgler

Det er en god tommelfingerregel, at man udskifter sine låse hvert 10. år, samt når man flytter ind i ny bolig. Således er låsesikkerheden altid up-to-date, og der er ikke nogen nøgler i omløb, man ikke har kendskab til.

Bidro aflang Ledflex

Nøglen

Ruko nøgler med et rundt nøglehoved (serie 500) er forældede og bør derfor udskiftes hurtigst muligt.

I stedet bør som minimum vælges Ruko serie 1200 som er ”Standard” sikkerhed.

Mange vælger dog ”Høj” sikkerhed, der har høj dirkesikring og er sikret mod kopiering af nøglerne uden indehaverens godkendelse. Dette kan være en stor fordel ved udlån af nøgle til en håndværker, rengøringshjælp eller babysitter.

Novasel - Perskindol

Hjemme- og udesikre låse

Ruko anbefaler, at man udstyrer yderdøre med 2 låse, hvor den ene lås er nøglebetjent fra udvendig side og indvendig med et vridergreb (hjemmesikker). Således er det muligt, når familien er hjemme, at komme uhindret ud i tilfælde af brand.

Lås nummer to betjenes med nøgle fra både ud- og indvendig side (udesikker). Denne lås bruges kun når alle i husstanden har forladt boligen og er ”ude” af huset.

De to låse på døren signalerer til tyven, at han vil have sværere ved at ”brække” døren op, og at han ikke kan bruge dørene som udgang eller flugtvej med tyvekoster.

Terrasse- og havedøre

Terrasse- og havedøre skal have et indvendigt aflåseligt terrassedørsgreb, som er aflåst, når alle i familien er ude af huset. Således bliver dette også til en ”udesikker” dør og forhindrer tyven, der måske er brudt ind gennem et vindue, i let at smutte ud af terrassedøren med tyvekosterne.

Sikkerhedstjek for at undgå indbrud

Det er en rigtig god idé at sætte tid af i kalenderen til at få udført et gratis sikkerhedstjek, fortæller direktør Jan Nielsen fra Titan Låseteknik og tilføjer: ”Alt for mange får desværre først sikret deres bolig når skaden allerede er sket”.

Du kan bestille et sikkerhedstjek hos Titan Laase på tlf. 719 917 00.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Jøhl – Grethe