Du kan skabe godt lys med indbygningsspots og led lys

Skab et godt lys med indbygningsspots

Indbygningsspots, eller downlights som de også kaldes, er steget i popularitet de seneste år. Det er der en rigtig god grund til. Det er nemlig yderst nemt at kombinere spots med andre typer af belysning således, at der skabes et godt lys og ikke mindst en god atmosfære i alle typer af rum.

Hvad er LED-indbygningsspots?

Indbyggede spots er en ekstremt alsidig belysningsmulighed, der som nævnt kan hjælpe dig med at skabe et godt oplyst rum i din bolig. En indbygningsspot bliver indbygget i en eller anden form for materiale såsom i loftet, under et køkkenskab, i et møbel eller lignende.

Når en indbygningsspot er monteret, er det en diskret lyskilde, der giver et godt og behageligt lys. Ved at bruge en indbygningsspot med en LED-pære i stedet for en halogenpære kommer du til at spare penge på elektricitet. Det kan derfor kun anbefales, at du bruger LED-pærer fremfor andre typer af pærer, da de er mere energirigtige samt miljøvenlige.

Fordelen ved nogle LED-spots er desuden, at de kan monteres direkte i isolering. Dette gør dem velegnet til et hav af formål. Har du brug for denne type af LED-indbygningsspots, finder du dem lige her: https://www.plusled.dk/spots/indbygningsspots.html.

Vælg dine downlights med omhu

Når først du er fast besluttet på, at du skal have downlights eller indbygningsspots i et eller flere rum, er der flere faktorer, du skal tage i betragtning:
• Hvad er det, der skal lyses op?
• Hvor skal dine indbygningsspots sidde?
• Hvilken farve skal de have?
• Hvilken størrelse er bedst?
• Skal der være mulighed for at dæmpe lyset?

Efter at du har overvejet ovenstående faktorer, bliver du bedre i stand til at vælge de helt rigtige LED-spots, der passer til dine ønsker og behov.

Brug af indbygningsspots udendørs

Indbygningsspots er ikke kun forbeholdt indendørs brug. Du kan også sagtens få denne type af belysning til udendørs brug. Det er dog ikke den samme type. I stedet er det en indbygningsspot, der er designet til at blive monteret udenfor samt at kunne holde til det danske vejr.

Skal du eksempelvis bruge en indbygningsspot i dit uderum, i et haveskur eller under udhænget på dit hus, skal du kigge efter udendørs spots. En udendørs spot har nemlig en anden IP-klasse end en spot, der bruges indendørs. Det er en lampes IP-klasse, der afgør, om den er velegnet til udendørs brug. For at en spot kan anvendes udendørs, skal den som minimum have en IP-klasse på IP44. Det er ligeledes værd at kigge efter, om en indbygningsspot til udendørs brug er fremstillet i et rustfrit materiale.

LÆS OGSÅ: Se her hvordan hjemmets betydning er ændret efter corona.

More Stories
Rodukrudt
Sådan kan du bekæmpe du rodukrudt