Kan man nedkøle boligen og gøre det mere behageligt

Du kan nedkøle boligen med persienner

Hvordan nedkøler man boligen: Tips til at nedkøle din bolig mere behagelig når det er for varmt

Der er ofte fokus på hvordan det er muligt at reducere vores udgifter til opvarmning. Mange gode råd og tips kan hjælpe med at reducere udgifterne til opvarmning af boligen og samtidig forbedre indeklimaet. Men i perioder og dage hvor sommeren viser sig fra sin bedste og varmeste side, kan det være en udfordring at holde varmen nede.

Bidro aflang Ledflex

Det meste af året er det ikke nødvenligt med et køleanlæg i boligen. Og så alligevel er der meget varme sommerdage, hvor det faktisk kunne være rigtig rart hvis man havde mulighed for at køle boligen ned. Mange steder sydpå har man et klimaanlæg i boligen. Det kan både fungere som nedkølende når der blæses kølig luft ud i rummet, og også varme rummet op når der blæses varm luft ud. Den kølende effekt opnås ikke på samme måde herhjemme, hvor der – med god grund – oftest blot slukkes for varmen i sommermånederne.

Tips til at nedkøle boligen

Du kan nedkøle boligen med persienner

Frisk luft

Du bør lufte ud med gennemtræk morgen og aften. Det er generelt godt for indeklimaet. På de rigtig varme dage, hvor luften står helt stille, kan det dog føles, som om der ikke slipper frisk luft ind. Brug gardiner til at skærme for solen. Gardinerne holder noget af varmen ude. Også en markise, parasol eller skodder kan standse varmen fra at nå ind i huset.

Hold temperaturforskellen nede

Har du valgt at bruge elektrisk køling af boligen eller i visse rum i boligen, så bør du holde en temperaturforskel på ude- og indetemperatur på maks. 5o C. Er forskellen for stor, føles det for koldt at kommen indenfor. Ændres temperaturforskellen mellem inde og ude fra 5o C til 4o C, kan der spares ca. 20% af strømmen.

Novasel - Perskindol

Køleanlæg eller blæser når du vil nedkøle

Køles din bolig med varmepumpe eller køleanlæg, så vær opmærksom på, at strømforbruget stiger når du lufter ud. Så bliver der lukket varm luft ind og det får strømforbruget til at stige. Sluk for den elektriske køling når der luftes ud, og gør det om aftenen og tidlig om morgenen. Da er det jo typisk køligere udenfor.

Hvordan nedkøler man boligen? En bordblæser kan være et godt alternativ til at køle luften ned, der hvor du opholder dig. Bordblæseren bruger langt mindre strøm end en varmepumpe eller et køleanlæg.

Hvordan nedkøler man boligen? Luk ned for sommeren

Vælger du at sætte dit varmeanlæg på sommerdrift vil du også spare på strømmen og økonomien. Sommerlukning er, når du lukker for dit varmeanlæg i sommerhalvåret. Der skal stadig produceret varmt vand men ikke varme til gulvvarme eller radiatorer. Det kaldes sommerdrift.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Jøhl – Grethe