Plukkehavens dronning er Georginer

dahlia buket i spand

Georginer: plukkehavens dronning!

De farverige georginer er et must til din plukkehave. Med sine forskellige former, farver og blomstringshøjder skaber georginerne en sand farveeksplosion. Den mest kendte variant er måske den lyserøde “Café au Lait”-georgine. Men hvis du virkelig vil gøre din have farverig, findes der masser af særlige georginer – fra kraftig gul til dyb mørklilla. Georginer er i sandhed plukkehavens livlige dronning!

Georginer i din plukkehave

Plant dine georgineløg om foråret, når risikoen for frost er overstået. Jo tidligere du planter georginer, desto tidligere vil du kunne plukke dem. Plant georginer med ca. 50 centimeters afstand i din have. Til sommer bliver din tålmodighed belønnet med strålende georginer i din egen plukkehave!

Bidro aflang Ledflex

De er også velegnede til plantning i krukker. Du kan sætte dem indendørs, hvis du vil have blomster endnu tidligere på sæsonen. Dette kaldes at drive løg. Plant georginerne i en krukke i februar eller marts, og placer dem et lyst sted i et drivhus. Når risikoen for frost er forbi, kan du flytte krukkerne med georginer udenfor eller plante dem ud i plukkehaven. De første blomsterknopper markerer begyndelsen på den sjove del: At plukke georginerne! Kombiner dine georginer med andre blomster eller blade fra din have for at skabe en farveeksplosion i din buket.

Sådan skaber du en plukkehave

Hvorfor ikke skabe din egen plukkehave? Vi vil alle gerne have et farvestrålende blomstertæppe i vores egen have! Lyder det for godt til at være sandt? Det er det nu ikke. Du har kun brug for et lille jordstykke i haven eller i et eksisterende bed for at plante, passe og i sidste ende plukke de smukkeste blomster! Hvis du ikke har en have, kan du stadig gøre meget mere, end du tror, med krukker og beholdere.

Når du har valgt et solrigt sted med læ til dine plukkeblomster, er det tid til at vælge dine blomstersorter. Selvfølgelig er georginer uundværlige i din plukkehave. Kombiner dem med andre plukkeblomster som pæoner, jernurt og brudeslør.

Novasel - Perskindol

Tips og tricks til din plukkehave:

  • Pluk blomster tidligt på dagen: Det er bedst at høste plukkeblomster om morgenen. Sørg for, at din kniv er ren. Lad blomsterne hvile i en spand fyldt med vand i et par timer, før du sætter buketten sammen.
  • Pluk ikke for mange blomster på samme tid: Beslut på forhånd, hvor mange du har brug for, og afskær kun disse blomster. Du vil jo trods alt ikke lade dine smukke blomster gå til spilde!
  • Som supplement til dine plukkeblomster: Kig rundt i haven efter mere grønt til buketten. Du kan have smukke buske eller prydgræsser i haven, hvorfra du kan vælge lidt ekstra løv, som du kan kombinere med plukkeblomsterne.
  • I vasen: Hvis du vil skabe et spektakulært resultat, skal du vælge en vase i en farve, der komplementerer dine plukkeblomster.
  • Blomsterne holder længere i en ren vase. Hvis du rengør din vase med lidt æbleeddike, hjælper det med at fjerne eventuelle tilbageværende bakterier i vasen.
  • Plukning stimulerer produktionen af nye georgineblomster. På den måde kan du fortsætte med at plukke blomster i længere tid!

Plukkehavens dronning er georginer.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Jøhl – Grethe