De huslige pligter, der nemt bliver glemt

Husk de pligter der følger med huset. Se her hvad du skal...

Som husejer medfølger der et stort ansvar for ens hjem, og nogle gange er der så mange opgaver, at man kan komme til at glemme et par stykker i farten. (Sponsoreret indlæg)

De opgaver, der nemmest bliver glemt, er de opgaver, som kun skal gøres et par gange om året eller mindre. Men de skal stadigvæk gøres!

Bidro aflang Ledflex

Rensning af tagrenden

Der er ikke særlig mange mennesker, der hver dag kigger på deres tagrende eller overhovedet tænker over, at den er der. Alligevel er tagrenden meget vigtig, og hvis den bliver helt glemt, kan det få seriøse konsekvenser for ens hjem. Derfor skal du huske at tømme din tagrende selv eller eventuelt bestille en omgang tagrenderens, så du ikke skal op i de højder på egen hånd. En tagrende skal sjældent skiftes, men får du den ikke renset, bliver den levetid hurtigt forkortet.

Rensning af fliser

De fleste mennesker husker at fjerne ukrudt imellem terrassens fliser, men de glemmer at tage sig af flisernes andre behov. Et godt eksempel er alger. Alger elsker at gro i fugtige områder uden meget sollys, og den beskrivelse passer Danmark generelt ret godt på. Som resultat er der mange danskere, hvor alger begynder at gro på forskellige overflader i deres ejendom; deriblandt havens fliser. De er ikke skadelige, men det er bare heller ikke kønne. Undgå at din terrasse ser nedslidt ud blot ved at få algerne renset bare den ene gang om året.

Friske lag maling

Nogle mennesker kender godt den fornemmelse, hvor man ser på sin ejendom, og der er et eller andet, der mangler. Huset skinner ikke rigtigt, det ser lidt gammelt ud, men man kan ikke rigtig sætte fingeren på, hvad det helt præcist er. Nogle gange er svaret lige foran dig; hjemmets overflade kunne trænge til en kærlig hånd og en spand maling. De fleste mure skal ikke males ofte overhovedet, og mange gange gør det også en forskel, så længe væggen er ren. Alligevel vil der altid komme et punkt, hvor den eneste løsning på problemet er et nyt lag maling.

Novasel - Perskindol

Pas på dit hjem

Det er vigtigt at passe på dit hjem. Mange gange handler husets pleje nemlig ikke kun om udseendet, men også om sikkerhed og praktiske fordele. En stoppet tagrende kan lede til problemer med fugt; fliser med alger kan blive glatte; en blottet mur kan være ekstra sårbar overfor elementerne. Husk de opgaver, der ellers ikke bliver husket så tit, og se dit hjem trives.

LÆS OGSÅ: Se hvordan du skaber godt lys med indbygningsspot og LED.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Jøhl – Grethe