Er dit hus indbrudssikret op til ferien?

indbrud
Indbrudssikring kan holde ubudne gæster på afstand.

Er dit hus indbrudssikret op til ferien?

Vinterferien, påskeferien og forårets feriedag nærmer sig, og det er en god idé at sørge for, at indbrudstyven har vanskelige arbejdsbetingelser inden man drager på ferie.

Det er mere end ærgerligt at komme hjem fra ferie til et hus hvor der har været indbrud. Det er derfor en god idé at sørge for, at indbrudstyven har vanskelige arbejdsbetingelser inden man drager på ferie. Hvis dit hus er sikret og besværligt at bryde ind i, vil tyven være tilbøjelig til at forsøge sig med et andet hus, der er lettere tilgængeligt.

Bidro aflang Ledflex

Glas kan modstå øksehug ved indbrud

Vinduer og døre, særligt kælder- og terrassedøre med glaspartier, er tyvenes foretrukne vej ind. Vil man sikre sin bolig, kan glarmesteren hjælpe med værdifulde råd. Glarmesteren kan både rådgive om glas, der er vanskeligt at bryde igennem og om effektiv fastgørelse af ruder og glaslister, så professionelle tyve ikke kan tage dem ud af vinduesrammerne.
Lamineret glas er en glastype, der er særlig svær at bryde igennem. Den er bygget op af flere lag glas omkring en speciel folie. Det gør ruden så stærk og sej, at der selv ved øksehug går lang tid, før man kan trænge igennem. Lykkes det at smadre ruden, hænger den stadig sammen og sidder fast i vinduesrammen.

Stop tyvens bedste trick

Et af indbrudstyvenes kendte tricks er at vippe glaslisterne af vinduet og tage ruden ud. Her har glarmesteren flere løsninger, der stopper eller forsinker tyven voldsomt. Ruderne kan fastgøres med speciallim eller dobbeltklæbende bånd. Ligesom glaslisterne fx kan monteres med envejsskruer, som er vanskelige at få ud igen.
Glarmesteren kan også tjekke hasper og beslag der har indflydelse på hvor sikre vinduer og døre er. For eksempel er standard hasper eller greb af metal lette at ’ordne’ med et koben. Ved at udskifte dem med stærkere beslag gør man det sværere for tyven at rykke vinduesrammen op.

Find din nærmeste glarmester på glarmesterlauget.dk. Så sikrer du dig samtidig, at glarmesteren er medlem af glarmestrenes garantiordning Glas med Garanti.

Novasel - Perskindol

Er dit hus indbrudssikret op til ferien? Skriv “indbrud” i søgefeltet og får gode råd til at undgå indbrud.

LÆS OGSÅ: Sådan gør du dit hus indbrudssikkert.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Jøhl – Grethe