Mundbind kan belast naturen

Brugte mundbind skal naturligvis i skraldespanden og ikke i naturen.

Mundbind er blevet en del af manges hverdag. Men efter brug bør de selvfølgelig ikke smides andre steder end i en skraldespand.

Mundbind er blevet en del af vores hverdag. Men desværre er brugte mundbind et problem for naturen, når de bliver smidt.

For flere og flere danskere er mundbind blevet en fast del af hverdagen. Bl.a. fordi mundbind er et krav i offentlig transport.

Desværre betyder det også, at flere og flere mundbind havner i gader, parker og i naturen, når de bliver smidt uden omtanke. Og det er et problem, der skal fokus på. Det mener Mette Hoffgaard Ranfelt, der er miljøpolitisk rådgiver i Danmarks Naturfredningsforening.

“Mundbind er blandt andet lavet af plast, som kan blive ude i miljøet i århundreder og over tid fragmenteres til mindre stykker, som kan påvirke både miljøet, dyrelivet og vores egen sundhed. Blandt andet gennem vores drikkevand, siger Mette Ranfelt, der også frygter, at mundbindene kan ende i maven på dyr, som tror, de har fat i noget spiseligt.”

“Plast i naturen kan gøre stor skade, og desværre ser vi alt for ofte syge fugle, rådyr og andet, der har maven fuld af plastik og ender med at dø af det.”

Novasel - Perskindol

Ifølge Waste Free Oceans er engangsmundbindene op til 450 år om at blive nedbrudt i naturen.

Sådan bruger du mundbind med omtanke

Mundbind er nødvendige i en hverdag med corona. Men du kan gøre flere ting for at beskytte naturen for mundbind.

  • Brug stofmundbind, som kan vaskes og genbruges. Der er heldigvis ved at komme rigtig mange gode stofmundbind på markedet, som lever op til Sundhedsstyrelsens retningslinjer for stofmundbind.
  • Er den offentlige skraldespand overfyldt, så tag mundbindet med dig og smid det ud derhjemme.

Kilde: Danmarks Naturfredningsforening

LÆS OGSÅ: Tips til bedre kemi i hverdagen.

author avatar
Jeanet Gugic

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

[yikes-mailchimp form=”1″]

Jøhl – Grethe