Dræbersnegle er havens plage nr. 1

Dræbersnegle eller Iberisk skovsnegl

Dræbersnegle lyder uhyggelige. Og det er de også. Især hvis de først har invaderet haven. Du kan med fordel starten kampen allerede i foråret.

Iberiske skovsnegle er nok bedre kendt som dræbersnegle. De slimede snegle virker altædende i haven, og er din have først invaderet af de brune snegle kan det virke umuligt at slippe af med dem igen. Det bedste du kan gøre er at forebygge.

Dræbersnegl eller Iberisk skovsnegl
De slimede brune dræbersnegle kan være svær at komme af med når haven er blevet invaderet.

Den bedste metode at komme dræbersneglene til livs, er ganske enkelt at undgå at de gør deres indtog. En dræbersnegl lægger op til 400 æg på en sæson. Perioden for æglægning er primært august/september og er kønsmodne i juni/juli. Det er derfor en god idé at indsamle æg allerede i foråret. Du kan finde de mælkehvide små æg under brædder, i kompostbunken, grenaffald, gamle træstubbe eller urtepotter.

Du kan købe forskellige sneglefælder, men den mest humane måde at slippe af med sneglene på, er at samle dem i en spand og hælde kogende vand over dem.

Tip

Sørg for at brug handsker når du går på sneglejagt i haven. De kan være inficerede med bakterier du gerne vil undgå.

Andre tyer til en skarp havesaks og klipper sneglene over. Denne metode kan kræve en vis tilvænning, så spand og kogende vand anbefales som en hurtig, effektiv og human metode.

Novasel - Perskindol

Indsamling er bedst

Der findes mange forskellige husråd til bekæmpelse af dræbersnegle. Kaffegrums i bedene eller hvidløgsplanter, kobbertape om krukkerne eller kobbertråde omkring bede. At indsamle æg og snegle er dog en effektiv – om end irriterende – men den bedste måde at komme sneglene til livs.

Gode råd mod dræbersnegle

  • Rådfør dig med dine naboer. Er din have invaderet, er der en sandsynlighed for, at dine naboers have også er. Slå jer sammen om at bekæmpe dræbersneglene.
  • Har du fået foræret planter eller køber nye, så kig efter om der kan være æg eller små snegle i jorden.
  • Kig efter om der er æg eller snegle i komposten før du begynder at bruge den i haven.
  • Sæt evt. sneglehegn omkring din køkkenhave. Tjek jævnligt at der ikke hænger græsstrå el.lign. ind over hegnet, så sneglene alligevel kan forcere på den måde.
author avatar
Jeanet Gugic

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

[yikes-mailchimp form=”1″]

Jøhl – Grethe