Derfor skal du undgå slankekure: Små justeringer -store ændringer
Nyt år, nye gode vaner og slankekur. De gode intentioner om en bedre udgave af dig selv og målsætninger for det nye år, er der ofte mange af, når nytårsklokkerne ringer ind. En slankere udgave af dig selv og en slankekur er starten på året for mange mennesker. Men slankekuren er oftest bedre at bytte ud med gode, sunde og nye vaner. Det holder meget længere end en kur.
Vi ved det jo godt. Der skal ofte en ”livsstilsændring” til for at tabe sig, og også for at holde den ønskede vægt. Og hvis der står en slankere udgave af dig selv højt på din ønskeseddel, ved du sikkert også inderst inde, at der skal visse ændringer til for at komme i mål. Men den gode nyhed er, at selv med selv små justeringer i din måde at leve på, kan du hurtigt både se og mærke de gode forandringer.
1. Undgå slankekur og lav en plan
Det er af mange grunde en god idé at lave en madplan. Du kan vælge at gøre det for et par dage ad gangen eller for en hel uge ad gangen. På den måde handler du kun ind til det, du har brug for og undgå at falde i ”indkøbsfælden”, når du står i supermarkedet efter job og er sulten. Det er oftest på det tidspunkt, vi får puttet noget ned i kurven, som ikke er det, vi i virkeligheden har brug for og ønsker at have med hjem.
2. Hold regnskab
Du synes måske ikke du spiser så meget, og undres over at du har taget på. Prøv at holde regnskab over dit kalorieindtag og skriv ned hvad du spiser og drikker i løbet af dagen. Det kan være du bliver overrasket. Selv små mellemmåltider indeholder kalorier. Det kan sagtens være du har brug for disse mellemmåltider, men så skal du måske se på dine hovedmåltider. Det kan være, du kan ændre mængden og indholdet her. Fyld tallerkenen med flere grove grøntsager og erstat sodavand med vand eller zero-udgaver.
3. Dyrk fællesskaber og undgå slankekur
Hvis du har en god ven eller bekendt, der har samme ønske om at tage sig, så gå sammen om jeres målsætning. Det er rart at have en sparringspartner. Prøv f.eks. også at få lagt gåture ind i jeres dagligdag. Der forbrændes mange kalorier ved en gåtur i rask tempo. En sådan gåtur lader ofte tankerne vandre, og er godt for dit velbefindende på flere plan. Vil du have inspiration til gåture og læse om, hvorfor det er godt for dig, så er bogen ”Gå-bogen” af Bente Klarlund et rigtig godt bud.
4. Tilgiv – og prøv igen
Hvis din plan skrider og du ”falder” i så lad værre med at opgive. Tilgiv dig selv og prøv igen! Undersøgelser viser, at det i gennemsnit tager 66 dage at ændre en vane. Så selv små fremskridt er bedre end ingen. Du vil helt sikkert opleve at have det bedre, når din livsstilsændring er blevet hverdag.