Så let laver du verdens dejligste rabarber crumble

rabarber crumble

Verdens nemmeste sommerdessert med friske rabarber

Her får du opskriften på verdens nemmeste tærte med rabarber og sprød crumble. Du kan servere den med flødeskum, creme fraiche eller denne variant med kalorielet skyr rørt op med friskpresset citron og vanillesukker.

Opskrift og ingredienser til rabarber crumble

500 g rabarber i tern (ca. 1-2 cm)
75 g sukker
1 tsk vanillesukker

Crumble

100 g hvedemel
100 g havregryn, finhvalset
75 g sukker
1 tsk vanillesukker
100 g smør

Til servering en lækker creme der passer til rabarber crubmle

Kalorielet skyr
Friskpresset citron
Vanillesukker

Novasel - Perskindol

Sådan gør du

Rabarber-tern vendes med sukker og vanillesukker. Lad blandingen trække en lille ½ time og vend gerne et  par gange.

Crumble

De tørre ingredienser blandes sammen og smør skære i tern og smuldres i blandingen. Nu kan du smuldre det hele til en crumble.

Hæld rabarberblandingen i et smurt ovnfast fad (ca. 24 cm  diameter), og fordel crumble ovenpå. I en forvarmet ovn 175 grader bages kagen 40 min. til toppen er gyldenbrun. (Hold øje med kagen efter 30 min.)

Den skønne sommerdessert kan serveres lun eller kold med flødeskum, creme fraiche, vanilleis eller med skyr rørt med friskpresset citron og vanillesukker.

rabarber crumble
author avatar
Jeanet Gugic

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Jøhl – Grethe